Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.1.2012 17:54  20240
Na novej rok čočka, aby byly peníze a nemá se jíst drůbež, prý by odletělo štěstí:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.1.2012 17:46  20239
Foxka [20236]: To byl fór, soljanka je dědictví sovětských vojsk v NDR, ale je to asi nejoblíbenější východoněmecké jídlo. BTW: a nejste ze špatných sudet (hraničících se západním německem)?
ziggy 2.1.2012 17:44  20238
ma štědrý den vinná klobása ne? :)
jinak čočku na prvního ledna aby byly peníze taky znám .. ježiš já nesnášim čočku, vždycky se tim cpu a peníze nikde :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 2.1.2012 17:43  20237
Nebyl by recept na dobrou soljanku, prosím? Takovou "domácí, opravdickou"? :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.1.2012 17:42  20236
PhannyTak holt nejsem správný sudeťák, soljanka se u nás nevařila nikdy - ani u našich, ani u babičky (a to tu žili už před válkou).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.1.2012 17:25  20235
Novoroční čočku přivezla manželka z Prahy, my jako správní sudeťáci jsme na nový rok vařívali soljanku :).
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 2.1.2012 15:00  20234
FoxkaTak to máme stejně, hrachovka na Štědrý den, čočka na Nový rok. Peníze na to zvysoka kašlou :-)
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 2.1.2012 14:48  20233
Jj, cocka zasadne na vanocni obed, o novorocni tradici slysim poprve.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.1.2012 14:40  20232
My ty peníze jistíme hned dvakrát - na Štědrý den hrachová polévka, na Nový rok čočka nebo čočková polévka :-)). Ale ten Nový rok držíme až posledních cca 5 let, předtím jsem to taky nezanla.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 2.1.2012 14:37  20231
U nás odjakživa čočka, ale manžel neznal. Doma mívali čočku k obědu na Štědrý den, což jsem zase vůbec netušila já, že se taky jí.
Na Nový rok prý jídávali svíčkovou, ale nemyslím, že jako nějaký místní zvyk, spíš jen rodinný.
frakira 2.1.2012 12:54  20230
Ja to zjistila nekdy loni ;-)) (u nas je bramborovy salat s rizky a nejak si to neumim predstavit jinak)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.1.2012 12:45  20229
Znám - myslím, že jsme to probírali v jiném klubu (Vánoce?).
shelle Shelle - Good Service 2.1.2012 12:34  20228
Ja myslela, ze to je proste celonarodni, jako kapr se salatem na Stedry Den. Ne ze by to vsichni dodrzovali, ale ze to vsichni znaji. Tak me to zaskocilo :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.1.2012 12:28  20227
Taky znám, ale držíme jinou tradice - na novej rok vepřový. Asi abysme se měli jako prase v žitě :-)
shelle Shelle - Good Service 2.1.2012 12:25  20226
johnny10 [20225]: A odkud jsi?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt