Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2012 20:08  20250
Jestli ti to vydrží, to nevím, ale já bych to nejedla :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.1.2012 20:07  20249
mam udelanou bolonskou omacku - kdyz si dneska pripravim do lednice lasagne vcetne besamelu, vydrzi mi do soboty?
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.1.2012 10:18  20248
Royalmôžeš si ju kúpiť cez internet tu:
http://www.nejlepsikoreni.cz/lang-sk/sul-a-rychlosul/253-praganda.html
triss triss 4.1.2012 09:34  20247
Royal [20245]: šla koupit v řeznických potřebách v Holešovické tržnici, ale odtamtud se vloni přestěhovali a nevím kam, jinak taky hledej "dusitanovou solící směs"
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.1.2012 00:24  20246
ad PRAGANDATeď mi z gůglu vypadla drogerie Teta - na tu vždycky zapomenu a přitom tam mají leccos, třeba želatinu do vaječné tlačenky.
Tak se tam dneska zkusím zastavit.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.1.2012 00:20  20245
ŠunkaPokud někdo z vás vaří doma šunku, musím se pochlubit báječným zlepšovákem. Je totiž docela problém zajistit, aby se voda při "vaření" nevařila, ale měla jen takových nějakých 70 - 80 °C. Z nouze cnost mi pomohla - nemaje vyšší nádoby strčil jsem šunkovar do mlékovaru. Ano - píšťalku jsem sundal...

Ví někdo, kde se dostane koupit PRAGANDA?
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.1.2012 22:45  20244
a okrem mäsovej sa robí aj rybacia, kedy sa hovädzie nahradí rybím mäsom. Inak v bežnom recepte sú len kyslé uhorky, tie kapary a olivy sú už také vylepšenie.
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.1.2012 22:41  20243
soljanka 300 g hovädzieho mäsa (uvareného)
3 kyslé uhorky
cibu¾a
4 paradajky
paradajkový pretlak
30 g masla
10 g kapár
50 g zelených olív
1 dl kyslej smotany
čierne korenie
bobkový list
petržlenová vňať
hovädzí vývar
so¾

Cibu¾u speníme na masle. Pridáme pretlak a krátko osmažíme. Zalejeme hovädzím vývarom. Povaríme asi 5 minút. Pridáme pokrájané hovädzie mäso, uhorky, kapary, zelené olivy, bobkový list a pokrájanú paradajku. Osolíme, okoreníme a povaríme asi 10 minút. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu.
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.1.2012 22:39  20242
U nás sú zvyky , ako píše kvítko, musí byť šošovica, u nás polievka a nebýva nič okrídlené.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.1.2012 23:46  20241
Rodinná tradice u nás na Nový rok jsou špagety.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.1.2012 17:54  20240
Na novej rok čočka, aby byly peníze a nemá se jíst drůbež, prý by odletělo štěstí:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.1.2012 17:46  20239
Foxka [20236]: To byl fór, soljanka je dědictví sovětských vojsk v NDR, ale je to asi nejoblíbenější východoněmecké jídlo. BTW: a nejste ze špatných sudet (hraničících se západním německem)?
ziggy 2.1.2012 17:44  20238
ma štědrý den vinná klobása ne? :)
jinak čočku na prvního ledna aby byly peníze taky znám .. ježiš já nesnášim čočku, vždycky se tim cpu a peníze nikde :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 2.1.2012 17:43  20237
Nebyl by recept na dobrou soljanku, prosím? Takovou "domácí, opravdickou"? :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.1.2012 17:42  20236
PhannyTak holt nejsem správný sudeťák, soljanka se u nás nevařila nikdy - ani u našich, ani u babičky (a to tu žili už před válkou).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt