Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2012 08:46  20263
"Spousta jídel je po ohřátí lepší než po uvaření."

Dle mého výrazná menšina.
scalex Scalex 5.1.2012 02:11  20262
Na ukládání jídel na víc dní (bez mražení) používám dózy Tupperware. Základem je dát to do nich ještě horké, přiklopit víčkem a nechat vychladnout. Víčko se přicucne a z dózy se stane polokonzerva, která v lednici bez problémů 14 dní vydrží. Testováno za zhruba tři roky nesčetněkrát, újma na zdraví žádná. 
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.1.2012 23:43  20261
triss [20247]: nula [20248]: Díky vám, naštěstí ji měli u nás v Tetě. 250g za 14 korun :o))
dudek Dudek Ale Vanda fakt byla dřív... - Můj profil (CSFD) 4.1.2012 23:30  20260
Anka [20257]: A kdyby si k tomu někdo podezřívavě čuchnul, stalo by se to absolutně nepoživatelným :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2012 21:48  20259
Jedna věc je "druhý den", druhá za tři dny. Spousta jídel je po ohřátí lepší než po uvaření.
kokos kokos 4.1.2012 21:34  20258
Anka [20257]: Ovšem zrovna lasagne jsou IMHO lepší až na druhý den. Víc dnů nemohu sloužit, ony tedy většinou ani do toho druhého dne nevydrží.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2012 21:25  20257
Já nemám problém sníst dva dny staré zbytky (resp. tak staré, že jsou ještě dobré - myslím tím opravdu DOBRÉ, ne "dá se"). Ale jím to jako zbytky - knedlík, zelí, maso jako mišmaš na pánvičce a tak. Ale uvařit něco, nechat to ležet a za pár dní se do toho pustit jako do plnohodnotného jídla, to by se mi teda nechtělo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.1.2012 21:19  20256
frakira [20255]: u me taky - a vzdycky to odmitam... ted jsem si uvedomila, ze dneska neni ctvrtek...
frakira 4.1.2012 21:16  20255
Ankaty jo, ty bys u me tchyne umrela hlady ;-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.1.2012 21:13  20254
OK, prerovnam kus mrazaku a zkusim to tam narvat :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2012 21:07  20253
zblunce [20251]: Nic, co jsi uvařila ve středu, bych v sobotu nejedla s chutí :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.1.2012 20:48  20252
zblunceJá byhc tu omáčku radši zamrazila a vynadala až v sobotu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.1.2012 20:44  20251
Anka [20250]: takze myslis schovat tu omacku a udelat to az v sobotu?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2012 20:08  20250
Jestli ti to vydrží, to nevím, ale já bych to nejedla :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.1.2012 20:07  20249
mam udelanou bolonskou omacku - kdyz si dneska pripravim do lednice lasagne vcetne besamelu, vydrzi mi do soboty?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt