Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 5.1.2012 12:47  20273
vinyl [20270]: myslim, ze to nekde psal cuketka - ze to maso vsakne neco z omacky je pak lepsi :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2012 12:39  20272
Ted tu mam kvetakovou, taky lahoda.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2012 12:33  20271
vinyl [20267]: Třeba polévky snad vždy víc chutnají druhý den. Vývar, zelňačka (ta obzvlášť), fazolačka... Ty chutě se krásně proleží.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2012 11:33  20270
TessienNerozumím, co myslíš, že je to masem. Jinak to, že je zlepšení dáno rozležením a lepším propojením ingrediencí jsem myslel, že je jasný, ohřívání jídlu jen škodí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2012 11:17  20269
I bramborovy salat :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 5.1.2012 11:16  20268
vinyl [20267]: v pripade toho gulase je to IMO spis masem. Ale je fakt ze docela dost ruznych omackovych jidel je lepsi druhy den, ale to je IMO ne tim, ze jsou ohrivana, ale tim, ze se to necha "rozlezet".
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2012 10:32  20267
Asi záleží na typu omáčky/polívky. Když se nad tím zamýšlím, možná to platí o takových, které jsou zahušťované moukou. Pro pasírované, mixované nebo redukované to dle mého neplatí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.1.2012 10:27  20266
Gulas, polivcicky, omacky, jojo, lepsi odlezele.
nula nula všetko je tak, ako má byť 5.1.2012 10:23  20265
Guláš a kapustnica sú bez debaty lepšie zohrievané, ale ak sa na to pozrieme celkovo, tak je to menšina, ako píše vinyl.
johnny10 5.1.2012 10:16  20264
vinyldost omacek je opravdu lepsi pul dne az den odlezelych...i ten gulas mam tak nejak radsi druhy den ohraty..ale mozna je to subjektivni pocit jenom
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.1.2012 08:46  20263
"Spousta jídel je po ohřátí lepší než po uvaření."

Dle mého výrazná menšina.
scalex Scalex 5.1.2012 02:11  20262
Na ukládání jídel na víc dní (bez mražení) používám dózy Tupperware. Základem je dát to do nich ještě horké, přiklopit víčkem a nechat vychladnout. Víčko se přicucne a z dózy se stane polokonzerva, která v lednici bez problémů 14 dní vydrží. Testováno za zhruba tři roky nesčetněkrát, újma na zdraví žádná. 
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.1.2012 23:43  20261
triss [20247]: nula [20248]: Díky vám, naštěstí ji měli u nás v Tetě. 250g za 14 korun :o))
dudek Dudek Ale Vanda fakt byla dřív... - Můj profil (CSFD) 4.1.2012 23:30  20260
Anka [20257]: A kdyby si k tomu někdo podezřívavě čuchnul, stalo by se to absolutně nepoživatelným :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2012 21:48  20259
Jedna věc je "druhý den", druhá za tři dny. Spousta jídel je po ohřátí lepší než po uvaření.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt