Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 5.1.2012 21:44  20296
zblunce [20293]: A jak dlouho to schne? :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 21:43  20295
zblunce [20293]: Jak silné plátky krájíš a jak hodně necháváš vysušit?
shelle Shelle - Good Service 5.1.2012 21:38  20294
Royal [20291]: Se neomlouvej, ja pockam.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.1.2012 21:35  20293
Royal [20292]: nakrajim a necham uschnout na sitech na topeni...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 21:34  20292
A když už jsme u samodomo kuchtění - jak kdo děláte křížaly?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 21:32  20291
Shelle [20289]: Velmi se omlouvám, ale první šunka se navzdory zašedlé barvě sežrala dřív, než jsem stačil stisknout spoušť fotoaparátu a druhá bude až v sobotu.
Ano, i u nás roste šunka v obchodech, jak si jistě pamatuješ. Ono tu bylo ostatně k mání i vánoční cukroví - a stejně si ho někde pekli doma...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 21:28  20290
Anka [20286]: No, výrobci domácí šunky se celkem shodují na tom, že nejlepší je to plecko. Z kýty je šunka příliš suchá. Ten králik asi bývala dobrá volba v dobách, kdy jich bylo všude plno.
shelle Shelle - Good Service 5.1.2012 21:28  20289
Sunka nam nastesti roste v obchode, ale kdyz uz nekdo slibuje fotodokumentaci, tak by me nejvic zajimal vysledek :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 21:23  20288
triss [20287]: Ano, tak to je. Tuhle informaci jsem pro první přiblížení vypustil. Někteří lidé totiž raději šunku bez dusitanů, což bych nedoporučoval, ale...

Ano, jde to bez šunkovaru. Na netu se dají najít všelijaké triky, třeba je to nacpané v půllitrech a lisované nějakou sklenicí, přičemž to všechno mačká poklička se zavařovací gumou. Očekávám ovšem, že podobné nezaručené experimenty zůstanou vyhrazeny pro klientelu mimo tento klub...
Šunka = kýta je řeznická terminologie. Uzenáři používají pojem šunka pro výrobky tohoto typu z nejrůznějších mas a směsí.
triss triss 5.1.2012 21:11  20287
Royal [20285]: tak ono s tou pragandou jde nejen o barvu, ale i o zdravotní nezávadnost, dusitan sodný a draselný jsou jediné látky, které zabrání růstu clostridium botuli
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2012 21:10  20286
V jednom z dílů Jste to, co jíte, vařil šunku hubnoucí řezník. Docela dobrý návod. Radil i jak se to dá v nejhorším zvládnout bez šunkovaru.

Ale na tom tvém receptu mě zaráží to plecko. Šunka je přece kýta, ne?!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 21:05  20285
Vychytávky zkušených harcovníků vřele uvítám - já s tímhle sportem teprve začínám, ale výsledky už mě přesvědčily o tom, že nastoupená cesta vede k cíli.
Prostě je to dobrota a vím, co jím.

Je možné udělat šunku i bez Pragandy, ale nebude to mít dobrou barvu.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 5.1.2012 20:32  20283
Kdysi, když jsem byl malý klouček, dělávala se šunka z králíka, neb králičího bylo více než dostatek. Co si tak pamatuju, byla vynikající. Dnes bohužel nerealizovatelné, neb králíky se již nikdo v okolí nezabývá a králík je hnusně drahý :(
misulina misulina 5.1.2012 20:26  20282
RoyalŠunku jsem zkoušela jednou. Vzniklo vařené maso :-) Podruhé se k tomu budu muset dokopávat, ale pokud vložíš něco, co se mi bude zdát jednoduché, bude nucení se jednodušší:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.1.2012 19:53  20281
ŠunkaMožná tu všichni umíte udělat výbornou šunku. Pokud by se přesto našli lidé, kterým by přišel vhod podrobný návod vč. fotodokumentace, mohu dodat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt