Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 9.1.2012 10:53  20335
Royal [20328]: Tak ony ty preruzovele sunky jsou stejne umele dobarvene, ne?

vinyl [20329]: Nedelam ani jedno, ale tlacenku bych cekala naopak pracnejsi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2012 10:00  20334
Já karlovarský z tousťáku dělám docela často a zdá se mi fajn. (Už nevím který ze známých šéfkuchařů to dokonce má ten tousťák v receptu.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 09:57  20333
Z toustovýho jsem knedlík nedělal, ale bageta mi přijde rohlíku blíž a je taky chuťově lepší.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.1.2012 09:50  20332
vinyl [20331]: spis toustovy chleb, ne?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 09:47  20331
knedle jdou udělat i z bagety, všechno ostatní je snad dostupné
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 9.1.2012 09:44  20330
Neměl byste někdo recept na houskové knedle ze surovin běžně dostupných v anglosvětě (konkrétně Zéland)? Chtěl bych uvařit guláš a chleba tu taky není ten pravej českej :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 09:06  20329
Dělám doma tlačenku, mám ji radši než šunku a dle mého s ní není tolik sraní :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 01:49  20328
Po vytažení z formy



Nakrojená



Můj první pokus (bez Pragandy) byl sice zašedlý, ale držel líp při sobě, možná proto, že tam bylo víc soli.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 01:39  20327
Denise [20322]: No, já taky nemám šunku tak dokonale celistvou jako je ta "z krámu". Možná je to množstvím soli...? A tekutina se tam taky vytlačí, ano.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 01:29  20326
A ještě k šunce - je dobré kontrolovat teplotu vody, v níž se šunka vaří i tehdy, používáme li mlékovar. I v tom případě je třeba udržovat příkon jen na minimální hodnotě (u mě poloha knoflíku u malé plotýnky sklokeramické desky je tak asi 0,5 ze 3). Voda v meziprostoru se nesmí vařit, pak už je v hrnci kolem 90°C.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 01:26  20325
Denise [20322]:
U šunkovaru bývá jeden přibalený, ovšem můžeš použít podobný. Dává se tam jednoduše - strčíš ho dovnitř a pak tam láduješ maso. Do otevřeného sáčku pak vložíš tu tlačnou část víka.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 01:23  20324
Pozor - chyba v receptu!V mém receptu na šunku byla chyba - takhle šunka není skoro vůbec slaná. Takže recept znova a lépe.

Vepřové plecko, tak 1 -1,1 kila.
Nálev z deci vody, polévkové lžíce soli, lžičky Pragandy a lžičky moučkového cukru.
Maso nakrájíme na větší kousky (ne zas moc velké) a lehce rozklepeme. Několik jich umeleme nebo rozmixujeme. Nálevem zalijeme maso a dobře prohněteme. Necháme dva dny uležet, občas promícháme.



Pak nacpeme do šunkovaru v mikrotenovém sáčku a přitiskneme víkem s pružinou. Víko přímo na maso, sáček se nesmí zavřít.



Vložíme do nádoby s vodou až pod otvory šunkovaru a vaříme cca dvě hodiny při 70 – 80°C – nejlépe v mlékovaru.



(Pozor, voda v meziprostoru možná nevystačí na dvě hodiny, bude třeba opatrně doplnit!!!) Vychladíme – a skvělá šunka je hotová.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.1.2012 10:16  20323
Denise [20320]: takove misticky z listoveho testa, koupene uz davno jako polotovar, v tom tunakova pomazanka...
denise 7.1.2012 23:50  20322
Royal - prosím tě, jak se dává do toho šunkovaru sáček ? Já jsem to dělala /asi blbě/ zatím jednou a šunka se mi trochu dělila a po vychlazení mě tam zbylo trochu tekutiny, myslela jsem, že to zrosolovatí. Jako bývá šunka v plechovce. Nekazila se, neměla šanci díky bleskové konzumaci.
shelle Shelle - Good Service 7.1.2012 23:42  20321
To je jedno, co to je. Horsi je, ze mam ted z toho HLAD!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt