Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 11:31  20339
tessknedlíky dělám bez mouky :-)
shelle Shelle - Good Service 9.1.2012 11:06  20338
vinyl [20336]: Ja strasne nerada delam neco s masem a pojem jako vykostit mi je vzdalenejsi nez udelej knedlik.

Mimochodem, vcera pokus o bramborovy z krupice a moc to teda nedopadlo, chutove ti sisati amarouni docela sly, ale mela jsem malo huste to testo. Doufam, ze kdyz priste uvarim ty brambory den predem, ze to bude lepsi. Pokud se na to teda nevykaslu uplne ze.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 9.1.2012 11:05  20337
vinyl [20331]: hlavni problem je AFAIK nedostupna hruba/polohruba mouka. Rohliky asi nahradis celkem snadno nejakym jinym bilym pecivem, podle me bageta/toustak nebude az tak velkej rozdil, ale hrubou mouku nenahradis, tu leda dovezt.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 10:59  20336
shelleTlačenka je děsně jednoduchá, v papiňáku uvaříš koleno, případně jazyk, vykostíš, maso na větší kusy, kuži a tučný umeleš, pak v hrnci povaříš, přidáš trochu vývaru z kolena, přidáš maso, promícháš okořeníš vydatně, naplníš pytlík na tláču nebo nějakou nádobu a vychladíš. No koukám, že to tak jednoduše nevypadá, ale je to ňamka :-)
shelle Shelle - Good Service 9.1.2012 10:53  20335
Royal [20328]: Tak ony ty preruzovele sunky jsou stejne umele dobarvene, ne?

vinyl [20329]: Nedelam ani jedno, ale tlacenku bych cekala naopak pracnejsi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2012 10:00  20334
Já karlovarský z tousťáku dělám docela často a zdá se mi fajn. (Už nevím který ze známých šéfkuchařů to dokonce má ten tousťák v receptu.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 09:57  20333
Z toustovýho jsem knedlík nedělal, ale bageta mi přijde rohlíku blíž a je taky chuťově lepší.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.1.2012 09:50  20332
vinyl [20331]: spis toustovy chleb, ne?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 09:47  20331
knedle jdou udělat i z bagety, všechno ostatní je snad dostupné
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 9.1.2012 09:44  20330
Neměl byste někdo recept na houskové knedle ze surovin běžně dostupných v anglosvětě (konkrétně Zéland)? Chtěl bych uvařit guláš a chleba tu taky není ten pravej českej :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 09:06  20329
Dělám doma tlačenku, mám ji radši než šunku a dle mého s ní není tolik sraní :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 01:49  20328
Po vytažení z formy



Nakrojená



Můj první pokus (bez Pragandy) byl sice zašedlý, ale držel líp při sobě, možná proto, že tam bylo víc soli.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 01:39  20327
Denise [20322]: No, já taky nemám šunku tak dokonale celistvou jako je ta "z krámu". Možná je to množstvím soli...? A tekutina se tam taky vytlačí, ano.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 01:29  20326
A ještě k šunce - je dobré kontrolovat teplotu vody, v níž se šunka vaří i tehdy, používáme li mlékovar. I v tom případě je třeba udržovat příkon jen na minimální hodnotě (u mě poloha knoflíku u malé plotýnky sklokeramické desky je tak asi 0,5 ze 3). Voda v meziprostoru se nesmí vařit, pak už je v hrnci kolem 90°C.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 01:26  20325
Denise [20322]:
U šunkovaru bývá jeden přibalený, ovšem můžeš použít podobný. Dává se tam jednoduše - strčíš ho dovnitř a pak tam láduješ maso. Do otevřeného sáčku pak vložíš tu tlačnou část víka.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt