Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.1.2012 17:17  20347
Shellemyslím, že to nevadí, ja aj tak dávam častejšie polohrubú. A ak je tam len hladká múka, tak sa dá zmiešať s trochou detskej krupice alebo použiť aká je. Ten sneh to nad¾ahčí.
shelle Shelle - Good Service 9.1.2012 17:10  20346
nula [20345]: Ale on tam pravdepodobne hrubou mouku nema.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.1.2012 17:07  20345
MrMarmôžeš skúsiť aj hrnkové knedle:
Múka hrubá 1 hrnček
Plnotučné mlieko 1 hrnček
Vajcia 2 ks
Rožok 2 ks (príp. bageta alebou toustový chlieb na kocky)
So¾ štipka
Bravčová masť ny vymazanie hrnčekov, prípadne maslo, alebo rastlinný tuk.
Do misy dáš múku a mlieko, pridáš žåtky a so¾. Poriadne premiešaj. Do tohto riedkeho cesta pridáš na kocky nakrájané rožky (toustových chlebov by som dala tak 5 ks a nakoniec vmiešť tuhý sneh z bielkov. Cca 4 hrnčeky vymastíme rukou masťou a do každého nalejeme cesto do 3/4 hrnčeka. Postavíme ich do kastróla s vodou, ktorá tiež siaha asi do 3/4 hrnčekov. Prikryjeme a varíme cca 30 minút. Potom hrnčeky vyberieš chví¾u nechaj vychladnúť, až otom vyklopíš a nakrájaš, dajú sa ¾ahko krájať aj niťou.
Na obmenu niekedy pridám do cesta aj vňaťku s jarnej cibu¾ky alebo petržlenu, prípadne prerastenú slaninku nakrájanú na malinké kocky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.1.2012 14:14  20344
Shelle [20335]: Možná, že barva je jen důsledkem množství dusitanu draselného? Nevím.
triss triss 9.1.2012 11:58  20343
Shelle [20335]: můžou být, nemusí, on methhemoglobin (snad jsem se strefila do správného komplexu) může být dost intenzivně barevný
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 11:42  20342
MrMarutřít tak 50g másla se dvěma žloutky, smíchat s na kostky nakrájeným usušeným pečivem a zesklovatěnou cibulkou, může být i čerstvá petrželka, sůl, pepř, zapracovat sníh. Pomocí folie vytvarovat 2 válečky, do folie je zabalit a 20 minut dělat na páře.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 9.1.2012 11:36  20341
vinyl [20339]: směl bych prosit o recept? :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 9.1.2012 11:36  20340
právě, mouku tu maj kdovíjakou :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 11:31  20339
tessknedlíky dělám bez mouky :-)
shelle Shelle - Good Service 9.1.2012 11:06  20338
vinyl [20336]: Ja strasne nerada delam neco s masem a pojem jako vykostit mi je vzdalenejsi nez udelej knedlik.

Mimochodem, vcera pokus o bramborovy z krupice a moc to teda nedopadlo, chutove ti sisati amarouni docela sly, ale mela jsem malo huste to testo. Doufam, ze kdyz priste uvarim ty brambory den predem, ze to bude lepsi. Pokud se na to teda nevykaslu uplne ze.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 9.1.2012 11:05  20337
vinyl [20331]: hlavni problem je AFAIK nedostupna hruba/polohruba mouka. Rohliky asi nahradis celkem snadno nejakym jinym bilym pecivem, podle me bageta/toustak nebude az tak velkej rozdil, ale hrubou mouku nenahradis, tu leda dovezt.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 10:59  20336
shelleTlačenka je děsně jednoduchá, v papiňáku uvaříš koleno, případně jazyk, vykostíš, maso na větší kusy, kuži a tučný umeleš, pak v hrnci povaříš, přidáš trochu vývaru z kolena, přidáš maso, promícháš okořeníš vydatně, naplníš pytlík na tláču nebo nějakou nádobu a vychladíš. No koukám, že to tak jednoduše nevypadá, ale je to ňamka :-)
shelle Shelle - Good Service 9.1.2012 10:53  20335
Royal [20328]: Tak ony ty preruzovele sunky jsou stejne umele dobarvene, ne?

vinyl [20329]: Nedelam ani jedno, ale tlacenku bych cekala naopak pracnejsi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2012 10:00  20334
Já karlovarský z tousťáku dělám docela často a zdá se mi fajn. (Už nevím který ze známých šéfkuchařů to dokonce má ten tousťák v receptu.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.1.2012 09:57  20333
Z toustovýho jsem knedlík nedělal, ale bageta mi přijde rohlíku blíž a je taky chuťově lepší.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt