Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.1.2012 20:24  20409
Hele, co to je POLOtučná hořčice, u nás maj jen plnotučnou :).

BTW K hovězímu (vařenýmu, nebo roastbeef) neznám lepší hořčici, než anglickou.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 13.1.2012 23:26  20408
Proti normalni ceske polotucne horcici nic nemam a urcite ke spoustu jidlum patri. Proti tem ruznych divnym chemicky nahrazkam za 5 korun kelimek uz bych neco mel ;)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.1.2012 23:20  20407
Bavorskou máme doma taky, je docela sladká ano. Ale počítám, co výrobce to jiná hořčice, i když se bude jmenovat stejně.
shelle Shelle - Good Service 13.1.2012 23:19  20406
Domaci ne, pochybuji, ze to budu zkouset, ale nafot to a dej nam vedet.

Kvitko, mne hodne chutna asi bavorska ci jaka. Meli jsme v Rakousku, vypada jako kremzska, ale byla zvlastne nasladla. Palivou jen tu jemne, na protazeni nosu si radsi dam ten jejich 98% krenik :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 13.1.2012 23:15  20405
Když jsme u hořčic, zkoušel někdo dělat domácí? Já se na to už dlouho chystám, ale ještě jsem se k tomu nedostal.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.1.2012 23:14  20404
A zajímala by mě hořčice od mnichů z kláštera v Novém Dvoře, ale je trošku drahá:-) Hořčice
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.1.2012 23:11  20403
Zrníčkovou můžu. Pálivou anglickou máme taky a té stačí fakt trošínka. Ale k párku mám nejradši stejně kremžskou, ty ostatní spíš k něčemu jinýmu.
shelle Shelle - Good Service 13.1.2012 23:07  20402
Horcice mi tu take chybela. Ted kupujeme americkou 'francouzskou' (ano, tu ironii v tom vidim), ktera je nejbliz nasi polotucne. Teda kdyz chceme polotucnou. Jinak mam dijon zrnickovou, ale na ty palive anglicke nas moc neuzije.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.1.2012 22:47  20401
Tak ono naše hořčice k některým jídlům prostě patří:-)
ziggy 13.1.2012 22:42  20400
kolik toho měl mladý americký pár vypito,když ti tuhle historku servírovali :-)
ne vážně, většina americký populace má zničený chutový bunky jídlem z fastfoodů.
margot margot 13.1.2012 19:20  20399
O Silvestru jsem se bavila s mladým americkým párem, kteří byli unešení z naší hořčice. Obyčejná plnotučná nebo krémžská v kelímku za pětikačku - prý nejkvalitnější a nejlepší hořčice. A když jim přijeli rodiče, prý jim jako lahůdku servírovali náš vynikající chleba s hořčicí.:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.1.2012 15:16  20398
Ani žádnou krupici nebo tak něco? Třeba by to šlo použít taky.
nula nula všetko je tak, ako má byť 13.1.2012 09:29  20397
MrMaride to aj z hadkej, oskúšané. Môžeš do toho prípadne pridať trochu strúhanky.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.1.2012 00:05  20396
nula [20389]: Sice nepotřebuju pařák, ale potřebuju hrubou mouku, což je o dost větší problém :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 13.1.2012 00:02  20395
vinyl [20386]: Bohužel, zrovna se nastěhovali do Aucklandu a nouzově vzali byt, kde je akorát dvouplotýnkovej vařič :-( Všechno ostatní maj ještě v Queenstownu a až se přestěhujou znova, tak si to tam dovezou...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt