Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.1.2012 15:27  20442
CHILLI CON CARNERecept ze sáčku koření na chilli con carne:

450g (1lb) minced beef
1 packet Schwartz Chilli con Carne Recipe Mix
400g tin chopped tomatoes
400g tin red kidney beans drained and rinsed
125 ml (4floz) water

1. Brown the minced beef in a saucepan. Drain the excess liquid.
2. Add the packet contents, tomatoes, kidney beans and water. Bring to the boil, stirring.
3. Cover and simmer gently for 15-20 minutes, stirring occasionally.
4. Serve with rice and garlic bread.Make the chilli with cubes of beef and cook slowly in a medium oven until rich and tender. Serve with warm bread and a crisp green salad.

Ingredients
Wheat Flour, Potato Starch, Chilli Powder (14%)(Chilli Pepper, Cumin, Salt, Oregano, Garlic), Salt, Onion Powder, Paprika, Maltodextrin, Cumin (3%), Cocoa Powder (2%), Cayenne Pepper, Garlic Powder, White Pepper.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.1.2012 15:26  20441
nula [20439]: taky jsem o nem uvazovala, nebyt toho, ze bylo v pondeli :-) nakonec neco jako spanelske ptacky - priprava zpestrena tim, ze jsem poprosila Dana, aby to dal do papinaku, po hodine rikam, ze porad para utika kolem a ze se neco pali :-) ale dopadlo to dobre a bylo to vynikajici... mozna trosku kyselejsi, ale tak nejak mi to vubec nevadilo...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.1.2012 15:23  20440
To je dobrej nápad.
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.1.2012 15:06  20439
zbluncechilli con carne
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.1.2012 12:09  20438
hmmm mam hovezi zebro a hrudi - z kusu chci udelat polevku a z kusu neco dobreho s ryzi - mate napad?
chasseur chasseur 20.1.2012 09:38  20437
používám ji v malém množství do hlívového guláše
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.1.2012 00:30  20436
uzená paprikaTak půl lžičky na kilo masa (guláš atd.) Jinak z toho vyčnívá. Ale když se správně nadávkuje, tak je to fakt dobrota.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.1.2012 18:15  20435
Anka: jo, to je taky pravda. Používám ji trošíčku, když už.
scalex Scalex 16.1.2012 22:22  20434

Teketapa: já ji hlavně dávám do čehokoli, co je gulášového typu, a pak třeba na pečené kuře (směs uzené papriky, sušeného česneku, čerstvě umletého kmínu a soli) - kuřátko má nádhernou barvu a díky paprice chutná, jak kdyby se peklo na rožni nad ohněm.

Vůni uzené papriky miluju, ufetovat bych se mohl. Ale je pravda, že jsem měl čest s všelijakými uzenými paprikami a některé byly takové ne úplně voňavé, měly takový nakyslý nádech. Takže raději neexperimentuju a beru čistě jen tu Antonínovu.

Anka: ano, je to hodně výrazná záležitost, takže je potřeba být opatrný v případě jemnějších jídel.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.1.2012 21:59  20433
kvitko [20432]: Já zjistila, že mi sice voní, ale že tak trochu vraždí ostatní chutě, takže ji příliš nepoužívám.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.1.2012 21:58  20432
Mě teda uzená paprika moc nejede. Spíš mi smrdí než voní.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 16.1.2012 21:53  20431
Mám doma uzenou papriku od Antonína. Část voňavého vánočního dárku od maminky. :-) a teď mi, prosím, poraďte jak ji nejlépe upotřebit...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.1.2012 21:39  20430
Ta uzená paprika voní zrovinka jako latakiový tabák.
A otevřej jsem si k tomu Birell.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.1.2012 21:31  20429
Koukám, že je nejvyšší čas, abych se vrátila domů. Jinak si strašně zkazíšch charakter.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.1.2012 20:55  20428
Udělal jsem inventuru, a rozhodl se, že budu dělat zbytkové placičky (Babica style).
Základní myšlenka je, že člověk zbyl sám doma, a že zbylo něco v lednici, kterou je potřeba odmrazit:

V mé případě to byl: zbytek celeru, zbytek petržele, zbylá brambora, zbylé dva stroužky česneku, zbytek slaniny, dvě vajíčka, trochu horčice, sladká paprika, chilli papričky, uzená paprika, pepř, sůl.

Pomalu to smažim na sádle a je to dobré :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt