Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
chasseur chasseur 16.2.2012 11:31  20465
To úplně není, ale zato je mnohem dřív hotová.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.2.2012 22:14  20464
Scalex [20460]: Ne, to nebudu, i když na falešnou dršťkovou z hlívy už se nějaký čas chystám.
Ano, i václavky i kotrč jsou taky dobré na polévku - jen to holt není dršťková, že.
chasseur chasseur 14.2.2012 20:50  20463
dršťkovámy ji doma děláme z václavek
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.2.2012 10:22  20462
Že jsou Albert a Penny k zblití, tvrdím už dávno.
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.2.2012 08:45  20461
ScalexTak to si trafil, ja robím tiež náhradu z hlivy. :)
scalex Scalex 14.2.2012 01:38  20460
Nahrazení drštěk hlívou ústřičnou asi za vychytávku považovat nebudeš, že? (ale mně to tak mnohem víc chutná)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.2.2012 00:45  20459
Nějakou vychytávku k držkové polívce někdo máte?
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.2.2012 09:48  20458
aha a môžete to spraviť z kačacích pàs, čo bol pôvodne aj môj zámer, ale v Metre (Makru) mali len čersvé husacie.
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.2.2012 09:46  20457
Husacie prsia s kožou som, asi 2 hodiny pred prípravou narezala na koži do štvorčekov, osolila som ich morskou so¾ou s bylinkami, poprášila trochou mletého zázvoru a okmínovala. Prsia som na roztopenom masle opiekla najprv zo strany kože a potom zdruhej, potom som priliala šťavu z jedného pomaranča, podliala slepačím vývarom a scherry a prikryté som dala piecť do rúry, občas sprelievala šťavou. Piekla som to cca 40 min.Potom som mäso vybrala, do vypečenej šťavy som pridala som nasekaný pomaranč, priliala ešte trochu vývaru, šťavu z pomaranča (pridala som aj z pol citróna, lebo sa mi zdali ve¾mi sladké) a scherry a má sa dávať trochu pomarančového džemu a čarstvej kôry, ja som použila džem z Kumquatov, čo som si priviezla z Korfu, sú v ňom celé Kumquaty (také tie oválne pidi pomaranče) a tie celé plody dostal každý aj tri kusy na tanier. Omáčku som ešte zahutila troškou solamylu.
Na prílohu som uvarila asi 7 kusov paštrnáku (pastiňák) a dva zemiaky v osolenej vode, scedila a rozmixovala s trochou š¾ahačkovej smotany.
Husie prsia som rozkrojila, na tanier som nastriekala kôpku z pyré, ozdobila som ho lístkom zo stopkatého zeleru k mäsu som naliala pomarančovú omáčku a priložiala tie džemové kumquaty ešte som to ozdobila tromi dlhými snítkami pažítky.

A dezert lava cake sa robí v zapekacích miskách na suflé, ktoré som vymastila maslom.
Potrebujeme 5 vajec, jedno celé maslo (250g), 40g holandského kakaa, ve¾kú čokoládu na varenie (200g),
100 g krupicového cukru, 150 g hladkej múky.
Maslo roztopíme, čokoládu roztopíme vo vodno kúpeli,
Rozmixujeme vajcia s cukrom, kakaovým práškom pridáme roztopené maslo, múku a roztopenú čokoládu. Dobre premiešame, nalejem do misiek.
Rúru vyhrejeme dopredu na 200° a pečieme len krátko 10-15 min. aby vznikla hore krusta, ale vnútri ostane masa tekutá, pred podávaním som povrch lyžičkou rozparskla a pridala lyžicu vanilkovej zmrzliny.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 4.2.2012 08:22  20456
nula [20455]: Recepty prosím.o)
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.2.2012 23:55  20455
Dnes som mala na večeru hostí, mali sme husacie prsia s pomarančovou omáčkou, celými kumquatmi v rôsole, ako príloha paštrnákové pyré a dezert bol čokládový lava cake so zmrzlinou. Malo to úspech.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 25.1.2012 18:51  20454
TigoČetla jsem "synova játra" a krapet se lekla :)

V obchodě běžně zmražená játra koupíš, tak by snad přežít měla.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:57  20453
Mam hovezi, uz jsem je vrazila do mrazaku, tak snad prezijou bez uhony :)
triss triss 25.1.2012 16:55  20452
Tigo [20448]: zmrazit můžeš, ale zejména drůbeží tím dost utrpí na konzistenci, stanou se drobivými, ale chuťově jsou OK
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2012 16:29  20451
Hmm, ted jsem nasla "Játra před zmrazením opereme, nakrájíme na plátky a jednotlivé plátky proložíme před zmrazením alobalovými pásky. Mrazíme až 2 měsíce." - tak to asi nevadi.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt