Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 26.2.2012 12:26  20652
ziggy [20649]: Ja do zlatova nesnasim, to je tak individualni :) To radsi se spejli. Ale nejradsi cas a teplotat, podle toho pak vim, kdy to mam zacit kontrolovat, vetsinou pecu o neco dele tedy.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 12:25  20651
ziggy [20649]: Tak to si Kucharku pro dceru nekupuj.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 26.2.2012 12:17  20650
Ten Red velvet zkusím až budu mít trochu času
ziggy 26.2.2012 12:09  20649
já mám radši, když je v receptu napsáno "upečeme s mírně vyhřáté troubě do zlatova" než nějaký časy a teploty. každá trouba peče jinak přece.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 10:56  20648
kuchařkaJana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru

Uz se urcite opakuju, ale tahle kniha je IMO proste skvela. Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.2.2012 10:53  20647
Napadá mě, že by nebylo od věci, mít v záhlaví seznam "použitelných" kuchařek. Takže kdo máte tip, napište ho. Idálně do titulku prosím napsat "kuchařka", ať se mi to lépe filtruje.

Pište autora, název a pokud to z názvu nebude jasné, tak i zaměření (obecné, sladké, vánoční, grilovací, italské, staré české,...)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 10:30  20646
Jo, taky uvazuju, ze bych je poridila, ja od ni zkousela mrkvovy dort a jeste neco a oboji bylo moc dobre. A jak rikas, recepty jsou psane pro lidi :)
phoenix 26.2.2012 10:29  20645
Jinak peču z knížek Ivety Fabešové(účastnice RS Na nože), vydala dvě - Sladká Francie s Ivetou a Slavnostní pečení s Ivetou. Mám vyzkoušeno zhruba 5 receptů a výsledek je vždy velmi chutný. A recepty jsou napsány jasně, stručně, jednoduše.
phoenix 26.2.2012 10:27  20644
Red Velvet cake receptNa korpus:
- 250g hladké mouky, 1 špetka soli, 15g kakaa, 120g změklého másla, 300g moučkového cukru, 2 vejce, 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu, 240ml podmáslí, 2 čajové lžičky potravinářského barviva, rozpuštěného ve lžíci vody, 2 čajové lžičky prášku do pečiva, máslo na vymazání a mouku na vysypání formy
Na krém:
- 230g cream cheese(almette, philadelfie), 230g mascarpone, 1 čl vanilkového extraktu, 120g moučkového cukru, 360ml smetany ke šlehání

Postup:
Troubu předehřejeme na 180.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
V míse smícháme sypké ingredience - mouku, špetku soli, kakaou a kypřící prášek. V další míse mixujeme máslo s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce. Nakonec směs provoníme vanilkovým extraktem.
Podmáslí smícháme s barvivem a vlijeme ho ke žloutkové směsi. Nyní přidáme všechny sypké ingredience. Těsto dáme do připravené formy a pečeme cca 30 minut.(rozhodně to nestačí, min. 50 minut, ale je to individuální podle trouby)
Po upečení necháme úplně vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme cream cheese s mascarpone. Směs zasypene cukreme a přilejeme vanilkový extrakt. Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do připravené směsi.
Dort rozřízneme napůl a poté díly spojíme polovinou připraveného krému. Nakonec celý dort potřeme zbylým krémem.
frakira 26.2.2012 10:24  20643
Phoenixdiky.. a red velvet vypada jako na obrazku ;-)
phoenix 26.2.2012 10:17  20642
Red Velvet
phoenix 26.2.2012 10:16  20641
Pařížské rohlíčkyNa těsto:
- 3 vejce, 300g mletých ořechů, 300g moučkového cukru, 60g hladké mouky
Na krém:
- 3 vejce, 120g krupicového cukru, 30g kakaa, 250g másla
Na polevu:
- 200g kvalitní čokolády

Postup:
Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Plech vyložíme papírem na pečení. Všechny suroviny na těsto spojíme v míse. Vzniklým těstem naplníme cukrářský sáček a na plech tvarujeme rohlíčky(já dělala rohlíky zcela rovné:)). Pečeme do zlatova cca 20 minut.
Připravíme si krém. Na oheň postavit pánev s vodou, na ni posadit nějakou nádobu se všemi igrediencemi na krém, ovšem BEZ MÁSLA. Vyšlehej za tepla do vláčného krému, odstav a nech vychladit. V jiné misce utři máslo pokojové teploty a postupně do něj zašlehávej vychladlý krém. Ten poté pomocí cukrářsého sáčku nastříkej na ořechové rohlíčky.(Stačí i normální igeliťák s ustřiženým koncem)
Čokoládu rozpusť a rohlíčky s krémem je polij. Nechat dva dny v chladu uležet.

A jsou skutečně exkluzivní. Z téhle dávky má vzniknout cca 30 rohlíčků, my jich máme asi 50 - 3 plechy. Ale je to tedy lahoda.
frakira 26.2.2012 09:22  20640
Phoenixprosim te, recept na parizske rohlicky by nebyl? Na vanoce jsem nejake zkousela, snad podle apetitu (?), ale rozhodne to nejsou ty, co delavala moje babicka ;-(
phoenix 26.2.2012 01:40  20639
shelleTak tady prave ne. Upecou v kuse a po vychlad.nuti rozkroji pouze na pulku. Namazou a priklopi zpet. Potre se vrsek a posype cervenymi hoblinkami. Uvidime dnes rano.
shelle Shelle - Good Service 26.2.2012 00:25  20638
V me knize pecou ty korpusy tri a zvlast.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt