Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
triss triss 27.2.2012 11:36  20667
Anka [20647]: vaříme chutně, zdravě, hospodárně, už to má asi dvacet vydání, kuchařka na základní českou kuchyni
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.2.2012 23:55  20666
Anka [20659]: No, mě horkovzduška sere tím, že v pravém zadním rohu peče víc, než ve zbytku. Možná zkusím doladit troubu nějakým kouskem plechu tak, aby se to teplo líp rozptylovalo.
Vůbec mi tak připadá, že výrobky firmy Electrolux mají víc chyb, než by se mi líbilo..
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2012 22:33  20665
Fíha. Takhle si kazit reputaci.
scalex Scalex 26.2.2012 22:22  20664
No to je kurňa dost zásadních chyb! Iveta může být stokrát šikovná cukrářka, ale tohle vypadá, že té knize velkou pozornost nevěnovala.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.2.2012 22:09  20663
Ad Iveta FabešováPodívala jsem se na její stránky a překvapilo mě, jak tam má hned na titulce uvedenou "kancelář na uvádění románových omylů na pravou míru". Nejsem si jistá, že bych měla radost z pečení podle kuchařky, která má v každém třetím receptu zásadní chybu. Ani by mě nenapadlo jít se koukat na web, jestli tam nějaké chyby náhodou nejsou. A že se jedná o chyby fatální :)
phoenix 26.2.2012 19:32  20662
zblunceRecenze jsem nečetla, beru je jako spotřebitel. A mně její kuchařky vyhovují. Zkus třeba do nich nahlédnout, uvidíš sama, jak ti sednou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.2.2012 18:15  20661
Phoenix [20660]: fakt je dobra? ja zrovna na tuhle cetla spis rozporuplne recenze...
phoenix 26.2.2012 16:49  20660
KuchařkaIveta Fabešová:

Iveta a sladká Francie
Slavností pečení s Ivetou

a chystá se:
Iveta a české sladkosti(určitě pořizuji též)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.2.2012 15:24  20659
Horkovzdušěnou funkci svojí trouby využívám jen při pečení vánočního cukroví. Můžu tam dát i 3 plechy a vše se peče stejnoměrně.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.2.2012 15:22  20658
Jsou, ale "systém" pečení je tam trošku jiný - odlišný je ten prvek nuceného proudění vzduchu - ať už předehřátého za ventilátorem nebo jen "honěného" od těch horních a spodních topných těles. Obvykle musíš počítat s tím, že při pečení horkovzduchem ti stačí nižší teplota než v klasickém "statickém" režimu pečení. U horkovzdušného pečení taky dochází k rychlejšímu vysušování pečeného objektu :) pečení je ale rychlejší a protože pečeš na míň stupňů, nespotřebuješ tolik energie. A můžeš péct víc plechů zároveň.
Já ale při pečení masa nedám dopustit na klasické statické pečení.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 14:38  20657
No, to me taky mate, copak ty horkovzdusne nejsou elektricke? :)
ziggy 26.2.2012 14:15  20656
Tigo,Shelle: tak já to beru tak, že (s mojí troubou) jsou takový tři levely pečení, první začíná na 150-160, druhej je 170-190 a třetí od 200 vejš .. ale jako každýmu vyhovuje něco jinýho, to je jasný. i podle těch údajů jsem schopná upéct, ale musí tam být aspon uvedené, jestli je to návod na pečení v plynové, elektrické nebo horkovzdušné, myslim, že jsou mezi tím fakt velké rozdíly.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2012 14:13  20655
Já zas nesnáším "na špejli":-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.2.2012 12:36  20654
Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.2.2012 12:30  20653
Shelle [20652]: Presne tak. Chci vedet, jestli k tomu mam za deset minut bezet nebo mam hodinku klid. Plus "mirne vyhrata trouba" je co? Moje zacina na 50°C a konci na 250°C - je tech 50°C mirne? Nebo je mirne 100°C?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt