Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 29.2.2012 13:47  20708
zblunce [20707]: Tak pisni, jak jsi to delala, chci to take zkusit.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 13:32  20707
Cova [20706]: dobre, zkusim, diky...

jinak jsem delala gulas v rimskem hrnci a byl jen trochu ridky, jinak chutnal naprosto uzasne, takhle se mi normalne snad jeste nepovedl :-) i manzel si ho dost pochvaloval - tak zatim aspon jedna vec, na kterou se hodi...
cova 29.2.2012 13:26  20706
zblunceDalo by se určitě použít třeba tohle http://www.toprecepty.sk/recept/1135-ukrajinsky-borsc/, ale vypustil bych brambory, vegetu a česnek... Brambory jsem v boršči na Ukrajině neviděl (i když, jak jsem psal, nevylučuju jejich použití jinde), vegetu nekupuju ani nepoužívám a co se týká česneku, nevím, ale jeden prolisovaný stroužek by asi neublížil...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 13:16  20705
Cova [20704]: tak hustou smetanu mama - creme fraiche od Presidenta (nebo ted dela hodne hustou Yoplait), pripadne si vozim z nemecka Ramu :-) co korenova zelenina? a brambory?
cova 29.2.2012 12:46  20704
zblunceV Rusku a na Ukrajině je to dle oblasti - každý ho dělá trochu jinak. Před mnoha lety jsem na Ukrajině delší dobu pobýval a boršč jsem si (mimo jiných jídel) zamiloval. Jen je nutno říct, že 99% receptů vyskytujících se na českém webu se boršči nepodobá ani vzdáleně - není to žádná hustá polévka, do které se háže vše možné ve stylu pejska a kočičky. Jedná se o vývar, základními ingrediencemi jsou zelí, červená řepa, spousta hovězího masa (i s kostí) a velmi důležitá je hustá zakysaná smetana (nerozváří se v polévce, dává se nakonec), její český ekvivalent mi ale z běžných obchodů s potravinami není znám...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 11:15  20703
nejake osvedcene tipy na borsc?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.2.2012 22:51  20702
Je to chemická reakce, takže mícháním to urychlíš, ale nutné to není.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 28.2.2012 19:40  20701
phanny [20698]: Cetl jsem 5kg kyseliny citronove a dost jsem se divil :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.2.2012 19:08  20700
phanny [20698]: Jo, behem te inverze se to ma michat nebo jen zamichat kyselinua nechat byt?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.2.2012 19:07  20699
phanny [20698]: Dik, super.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.2.2012 19:01  20698
Ok, takže normovaný recept na invertní cukr:
1050g cukru + 250g vody svařit na 115°C.

Praktická vložka:
Pokud nemáš teploměr, tak kápni trochu toho rozvaru do studené vody. Z cukru musí jít mezi prsty vytvarovat kulička, která se roztéká. Pokud nejde udělat kulička - vař dál, pokud kulička ztuhne tak, že už se neroztéká - přidej vodu - je to vařené moc.

Po dosažení 115° se rozvar odstaví a přidá se 5g kys. citronové. Iverze probíhá 15-30 minut, roztok už nevaříme! Roztok by měl být citronově žlutý. Potom přidáme 200g studené vody a 5g jedlé sody - bacha, tohle pění. Hotovo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 20:28  20697
zblunce [20696]: Skoda, koukala jsem, ze bych od Fialy vzala jeste Isomalt :(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.2.2012 19:58  20696
Tigo [20695]: kdyby sis vzpomnela pred tydnem, mohli jsme ti to od phannyho privezt :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 19:48  20695
phanny [20692]: Jo, dik, sodu jsem tamnakonec pridavala, to jsem zapomnela. V tomp opisu je prave vsechno tam prsknout najednou a varit, pokud se tam ma ta kyselina pridavat az pozdeji, mohlo by to byt tim.

phanny [20694]: Jo, jenze Fiala ma v e-shopu minimalni odber 800,- Kc.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.2.2012 19:43  20694
Ale jinak Fiala prodává glukózovej sirup v 5kg kyblíku a stojí asi stovku.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt