Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.3.2012 13:54  20719
Syn si děsně zamiloval Brumíka, což je vlastně taková bábovka ve tvaru medvěda, napadlo mě upéct bábovku a dát ji do medvědí formy, ale formy medvěda, co maj jsou děsně velký a dost drahý, nemá někdo nějakou myšlenku? díky
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.3.2012 18:56  20718
Jo a ja som svojej nádejnej neveste kúpila na Vianoce jednu od vás
autor: Jaroslav Vašák
Ottova Kuchařka velká hrníčková

a po letom prelistovaní sa mi zdá ve¾mi dobrá.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.3.2012 16:42  20717
Proč po funuse? Doba sběru tipů není omezená :)
Což mi připomíná, že bych to dnes mohla zaktualizovat.
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.3.2012 16:37  20716
Ankaako obyčajne idem s krížikom po funuse, ale chcela by som napísať o legendárnej slovenskej kuchárskej knihe:
Kuchárska kniha - ¼udmila Dullová-Horecká, L. Vozár
Moja nebohá svokra a pokeračujú v tom aj moje švagriné, bola dokonca tak ortodoxnou vyznavačkou pani Dullovej, že ak niečo nebolo varené, či pečené pod¾a dullovej, tak to nemohlo byť dobré. Takže som od nej tú knihu dostala hneď, ako svadobný dar. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.2.2012 16:35  20715
zbluncejj, v globusu maj pěkný maso, telecí koleno jsem tam kdysi koupil ve formě ossobuca (nařezaný napříč), ale už jsem ho tam dlouho neviděl.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 16:11  20714
vinyl [20713]: v globusu a cenu si uplne nepamatuju... kolem 100 az 150? je to realne?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.2.2012 15:18  20713
zblunce Telecí koleno na polívku? To je děsná škoda, hezky bych je pomalu upek a pojedl se špenátem a gratinovanýma bramborama. Kdes je koupila a co stály?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 14:38  20712
jinak jsem v patek koupila teleci kolinka, ze si udelame dobry vyvar...
nez jsem v sobotu vstala, kolinka byla v papinaku :-( a k obedu nasladly mastny vyvar s rozvarenou zeleninou z toho vyvaru :-(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 14:37  20711
Cova [20710]: no ja si to taky rikala - ale chleba jsme tak nejak nemeli... no nevadi, snedlo se to i tak a bylo to vyborne...
cova 29.2.2012 14:31  20710
zblunceSolamyl nee... Buď nechat rozvařit pár brambor, nebo ze starého chleba okrájet kůrku a střídu nechat ztvrdnout, rozsekat v mixéru nebo nastrouhat najemno a použít na zahuštění.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 14:22  20709
Shelle [20708]: nakrajela jsem maso na kostky, pridala mirne osmazenou cibulku, zaprasila paprikou, spetkou uzene papriky a gulasovym korenim (vse od Antonina), dva strouzky ceskeho cesneku na male kousky, mela jsem zbytecek (asi dve lzice) krajenych rajcat, pulku cervene papriky, zalila vodou tak centimetr nad okraj a pridala misku hoveziho vyvaru, co tu mam v mrazaku. Osolila (chce to vic), mirne pepre - vse promichala a strcila asi na dve a pul hodky do trouby. Maso se rozpadalo, jen jak pisu, bylo to ridke. Nevim, jestli tam priste nepridat chlebovou strouhanku (nekde psali solamyl, ale to se mi moc nechtelo...)
shelle Shelle - Good Service 29.2.2012 13:47  20708
zblunce [20707]: Tak pisni, jak jsi to delala, chci to take zkusit.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 13:32  20707
Cova [20706]: dobre, zkusim, diky...

jinak jsem delala gulas v rimskem hrnci a byl jen trochu ridky, jinak chutnal naprosto uzasne, takhle se mi normalne snad jeste nepovedl :-) i manzel si ho dost pochvaloval - tak zatim aspon jedna vec, na kterou se hodi...
cova 29.2.2012 13:26  20706
zblunceDalo by se určitě použít třeba tohle http://www.toprecepty.sk/recept/1135-ukrajinsky-borsc/, ale vypustil bych brambory, vegetu a česnek... Brambory jsem v boršči na Ukrajině neviděl (i když, jak jsem psal, nevylučuju jejich použití jinde), vegetu nekupuju ani nepoužívám a co se týká česneku, nevím, ale jeden prolisovaný stroužek by asi neublížil...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.2.2012 13:16  20705
Cova [20704]: tak hustou smetanu mama - creme fraiche od Presidenta (nebo ted dela hodne hustou Yoplait), pripadne si vozim z nemecka Ramu :-) co korenova zelenina? a brambory?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt