Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2012 11:47  20750
Ha, nasla jsem, ale viz nize, ja to nezkousela, ovsem pry je to overene rodinou :)1 kg g vařených brambor, cca 300 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl


Brambory uvařit ve slupce den dopředu. Studené oloupat a nastrouhat. Osolit, přidat vejce, přidat mouku a vypracovat těsto. Pokud je řídké, přidat mouku, záleží na kvalitě brambor. Musí vzniknout hladké husté těsto. Těsto rozdělit na třetiny (nebo podle velikosti hrnce) uhňácat váleček a uvařit v páře, asi 20 minut.
shelle Shelle - Good Service 11.3.2012 11:47  20749
Zabanuj.

No mne bylo receno, ze proto jsem je mela tak rozplizle a nedrzely tvar pri tvarovani valcu. Ale treba jsem nemela vylozene vhodny typ brambor.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.3.2012 11:44  20748
Shelle [20745]: To už nestihnu :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.3.2012 11:44  20747
Mám ho zabanovat?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2012 11:43  20746
Hm, a navic ho ted nemuzu najit, takze taky uvitam nejaky mistni ozkouseny.
shelle Shelle - Good Service 11.3.2012 11:43  20745
Anko, pry je zaklad uvarit brambory den predem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.3.2012 11:43  20744
Tigo [20742]: Zkus dát :)
sam_raften 11.3.2012 11:43  20743
chtěla si recept,
řikám že když dáš to zelí nahoru tak to bude snazší ...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2012 11:43  20742
Ja recept mam, pry zaruceny, ale mnou jeste nezkouseny :(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.3.2012 11:39  20741
Sam_Raften [20740]: Ovšem na to se tě nikdo neptal.
sam_raften 11.3.2012 11:36  20740
bramborové knedlíky jsou na prd,
zkuz chlupaté knedlíky ....
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.3.2012 11:28  20739
Jdu poprvé vařit bramborové knedlíky. Nějaký zaručený recept?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.3.2012 17:10  20738


Chocolate Bird Nest on Spoon for Easter
shelle Shelle - Good Service 8.3.2012 21:49  20737
Tak jsem udelala ten zelny salat a coleslaw, ale ten zelny nema tu spravnou chut, uvidim zitra.

Jinak budu muset poprosit phannyho o presne miry na tu zalivku, jak pro blbecka. Jako chutna to dobre, ale neni to ta chut, co chci :)
shelle Shelle - Good Service 8.3.2012 10:27  20736
Kamaradka dela vzdy v soli. Jednou byl teda nejaky mini a pry se jim v ni ztratil, ale jinak to funguje :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt