Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2012 08:32  20778
Přidám drobné vylepšení, z těsta netvarovat klasickou šišku, ale jednotlivé válečky silné jako prst a dlohé tak 5 cm a ty po uvaření orestovat na pánvi na másle.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.3.2012 18:14  20777
ShelleNa to, abys měla knedlíky jako od babičky jsi asi teda ještě mladá:-)
shelle Shelle - Good Service 11.3.2012 16:48  20776
My take davali krupici, v receptu od babicky bylo nejake mnozstvi a na netu bylo rozmezi, takze ja pak dosypala do toho jejich maxima, ale konzistenci to nezmenilo. Pomohlo jen obaleni hroudy v ni a rychle do hrnce, nez se rozpadne.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 11.3.2012 16:41  20775
Jo, když jsme dělali pokus o bramborový knedlíky, tak jsme měli čerstvě vařený brambory. Dokud to bylo lepivý, tak jsme dosypávali krupici. Nakonec z toho byly noky, ale nemůžu říct, že by mi to vadilo :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.3.2012 16:31  20774
Tigo [20773]: my jsme tehdy pridavali mouku az do aleluja a nepomohlo to - prave nam pak bylo receno, ze se musi varit den predem.
Ale my Anku varovali :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2012 16:20  20773
Anka [20771]: Melas pridat mouku asi.
shelle Shelle - Good Service 11.3.2012 16:20  20772
Anka [20769]: A chutove?

Ja prave na brknedliku mam rada, jak je 'hutny' a ne nadychany, protoze nemam prave rada houskace, co jsou takove nadychanejsi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.3.2012 16:16  20771
Je konzistentní: před i po .)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2012 16:14  20770
Anka [20769]: Lepiva pred varenim nebo po?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.3.2012 16:09  20769
pavlajs [20768]: Tuhé mi nevadí, mám to ráda. Ale mně z toho vyšla taková dost lepivá hmota.
pavlajs pavlajs 11.3.2012 16:02  20768
br.knedleDělám z horkých i studených.. studené den odleželé jsou výrazně snažší na zpracování, ale kdo na to má myslet - že jo :) A nakonec jsem zjistila, že doma frčej nejvíc ty, do kterých jsem přidala prdopeč. Jsou nadýchané a jak říká Janek nelepěj se vzadu na zuby ;-) ale došla jsem k tomu postupným vývojem a nevim, jestli by to chutnalo někomu jinému než těm mým dvěma popelnicím :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 11.3.2012 13:11  20767
Foxka [20766]: Dík. Pozdě to není, ale nemáme krupici, takže se pro tentokrát přidržíme Tigoreceptu.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.3.2012 13:06  20766
Bramborové knedlíkyAsi pozdě, ale přidávám csvědčený recept - bramobry uvařené ve slupce oloupat, nastrouhat nebo rozmačkat. Teď přijde to nejdůležitějš a nejtěžeší - počítání :-). Brambory zvážit, přidat 1/4 jejich váhy hrubé mouky a 1/4 krupice (např na 400 g brambor 100 g mouky a100 g krupice). Osolit, přidat vejce (na těch přikladových 400 g brambor stačí jedno), prohníst. No a pak už jen tvarovat válečky a cca 20 minut vařit v osolené vodě.
shelle Shelle - Good Service 11.3.2012 13:05  20765
Ja je vystydle mela.

Vysledek pricitam me nesikovnosti, treba me mamka a tchyne jen chtely uchlacholit :)

Jako nakonec se uvarily I sly krajet, ale babicka ma vzdy lepsi proste.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2012 12:27  20764
Anka [20763]: Smarja, uz tam maj bublat! :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt