Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jannovak jannovak Aldebaraňané necestují v raketách, - nýbrž naopak, rakety v nich... 12.3.2012 15:23  20779
vinylNo, přidat strouhanku, tak už se z toho stává to, čemu jsme doma říkali bramborové šišky se strouhankou. Je to naprosto výborné.

Jinak my jsme doma nikdy brambory den předem nevařili. Prostě se nechaly jen pár hodin vychladnout. Dalo se tam jedno vejce, sůl podle chuti a hrubá mouka postupně tolik, aby se to přestalo lepit.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2012 08:32  20778
Přidám drobné vylepšení, z těsta netvarovat klasickou šišku, ale jednotlivé válečky silné jako prst a dlohé tak 5 cm a ty po uvaření orestovat na pánvi na másle.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.3.2012 18:14  20777
ShelleNa to, abys měla knedlíky jako od babičky jsi asi teda ještě mladá:-)
shelle Shelle - Good Service 11.3.2012 16:48  20776
My take davali krupici, v receptu od babicky bylo nejake mnozstvi a na netu bylo rozmezi, takze ja pak dosypala do toho jejich maxima, ale konzistenci to nezmenilo. Pomohlo jen obaleni hroudy v ni a rychle do hrnce, nez se rozpadne.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 11.3.2012 16:41  20775
Jo, když jsme dělali pokus o bramborový knedlíky, tak jsme měli čerstvě vařený brambory. Dokud to bylo lepivý, tak jsme dosypávali krupici. Nakonec z toho byly noky, ale nemůžu říct, že by mi to vadilo :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.3.2012 16:31  20774
Tigo [20773]: my jsme tehdy pridavali mouku az do aleluja a nepomohlo to - prave nam pak bylo receno, ze se musi varit den predem.
Ale my Anku varovali :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2012 16:20  20773
Anka [20771]: Melas pridat mouku asi.
shelle Shelle - Good Service 11.3.2012 16:20  20772
Anka [20769]: A chutove?

Ja prave na brknedliku mam rada, jak je 'hutny' a ne nadychany, protoze nemam prave rada houskace, co jsou takove nadychanejsi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.3.2012 16:16  20771
Je konzistentní: před i po .)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2012 16:14  20770
Anka [20769]: Lepiva pred varenim nebo po?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.3.2012 16:09  20769
pavlajs [20768]: Tuhé mi nevadí, mám to ráda. Ale mně z toho vyšla taková dost lepivá hmota.
pavlajs pavlajs 11.3.2012 16:02  20768
br.knedleDělám z horkých i studených.. studené den odleželé jsou výrazně snažší na zpracování, ale kdo na to má myslet - že jo :) A nakonec jsem zjistila, že doma frčej nejvíc ty, do kterých jsem přidala prdopeč. Jsou nadýchané a jak říká Janek nelepěj se vzadu na zuby ;-) ale došla jsem k tomu postupným vývojem a nevim, jestli by to chutnalo někomu jinému než těm mým dvěma popelnicím :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 11.3.2012 13:11  20767
Foxka [20766]: Dík. Pozdě to není, ale nemáme krupici, takže se pro tentokrát přidržíme Tigoreceptu.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.3.2012 13:06  20766
Bramborové knedlíkyAsi pozdě, ale přidávám csvědčený recept - bramobry uvařené ve slupce oloupat, nastrouhat nebo rozmačkat. Teď přijde to nejdůležitějš a nejtěžeší - počítání :-). Brambory zvážit, přidat 1/4 jejich váhy hrubé mouky a 1/4 krupice (např na 400 g brambor 100 g mouky a100 g krupice). Osolit, přidat vejce (na těch přikladových 400 g brambor stačí jedno), prohníst. No a pak už jen tvarovat válečky a cca 20 minut vařit v osolené vodě.
shelle Shelle - Good Service 11.3.2012 13:05  20765
Ja je vystydle mela.

Vysledek pricitam me nesikovnosti, treba me mamka a tchyne jen chtely uchlacholit :)

Jako nakonec se uvarily I sly krajet, ale babicka ma vzdy lepsi proste.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt