Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.3.2012 10:58  20788
:))
shelle Shelle - Good Service 13.3.2012 10:58  20787
Mels radost, zes vymyslel kolo?
ullicnik ullicnik 13.3.2012 10:57  20786
Ale já to dělám po svym, tak mi to nekaž :)
shelle Shelle - Good Service 13.3.2012 10:56  20785
To dleaji anglicani, oni delaji kasi ze vseho teda, pridavaji sladke brambory, turin (?), mrkev, no cokoli.
ullicnik ullicnik 13.3.2012 10:54  20784
V bramborovy kasi jsou moc dobrý.

O vikendu jsem dělali suprovou bramborovou kasi: Uvařit dvě/tři větší brambory (bude to porce tak pro dva) a když jsou hotovy tak k nim do vody dát celej sáček mraženýho hrášku (co nejkvalitnjší, ždánej dřevnatej hnusnej hrách a už vůbec ne v konzervě). Povařit s hráškem tak dvě minutky a slejt vodu. Rozšťouchat to, přidat trochu smetany, lehce přisolit a podávat, třeba ke stejku. Úžasný úžasný.
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 13.3.2012 10:51  20783
zblunceKočičí tanec
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.3.2012 10:30  20782
nejaky tip, co s kroupama?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.3.2012 00:22  20781
Shelle [20780]: Jej - a jak se teda dělaj šišky? (Neřkuli bramborové placky?)
shelle Shelle - Good Service 12.3.2012 16:43  20780
vinyl [20778]: Ty jsi vtipalek. Delat z te me hmoty cokoli tenkeho - ha ha.
jannovak jannovak Aldebaraňané necestují v raketách, - nýbrž naopak, rakety v nich... 12.3.2012 15:23  20779
vinylNo, přidat strouhanku, tak už se z toho stává to, čemu jsme doma říkali bramborové šišky se strouhankou. Je to naprosto výborné.

Jinak my jsme doma nikdy brambory den předem nevařili. Prostě se nechaly jen pár hodin vychladnout. Dalo se tam jedno vejce, sůl podle chuti a hrubá mouka postupně tolik, aby se to přestalo lepit.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2012 08:32  20778
Přidám drobné vylepšení, z těsta netvarovat klasickou šišku, ale jednotlivé válečky silné jako prst a dlohé tak 5 cm a ty po uvaření orestovat na pánvi na másle.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.3.2012 18:14  20777
ShelleNa to, abys měla knedlíky jako od babičky jsi asi teda ještě mladá:-)
shelle Shelle - Good Service 11.3.2012 16:48  20776
My take davali krupici, v receptu od babicky bylo nejake mnozstvi a na netu bylo rozmezi, takze ja pak dosypala do toho jejich maxima, ale konzistenci to nezmenilo. Pomohlo jen obaleni hroudy v ni a rychle do hrnce, nez se rozpadne.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 11.3.2012 16:41  20775
Jo, když jsme dělali pokus o bramborový knedlíky, tak jsme měli čerstvě vařený brambory. Dokud to bylo lepivý, tak jsme dosypávali krupici. Nakonec z toho byly noky, ale nemůžu říct, že by mi to vadilo :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.3.2012 16:31  20774
Tigo [20773]: my jsme tehdy pridavali mouku az do aleluja a nepomohlo to - prave nam pak bylo receno, ze se musi varit den predem.
Ale my Anku varovali :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt