Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.3.2012 18:16  20831
Tak vidím, že jdu zase pozdě :) Ale přesně, jak píše kokos. Ať se gurmeti a "znalci" vína kroutí sebevíc, tady na jihu Moravy si vinaři víno nejčastěji čepují do PETek. A pokud se úplně nedopije, PETka se zmáčkne tak, aby se z ní vytlačil všechen vzduch (zabránění oxidace) a takhle to víno vydrží v chladnu minimálně měsíc, dva (hlavní je stabilní teplota do 10°C). Ne, že by jim samotným měsíc takhle vydrželo, ale máme doporučeno i vyzkoušeno :)
scalex Scalex 17.3.2012 18:15  20830
Jehně je samozřejmě nejlepší na šalvěji, vy rozmarýnovo-tymiánové trubky. 8^)
kokos kokos 17.3.2012 17:09  20829
Pokud je kvalitní bílé víno jen na vaření, tak ti v lednici vydrží min. dva měsíce (vyzkoušeno). A nejlíp bude, když ho přeliješ do PET lahve a vytlačíš přebytečný vzduch. Ale jak píšu použitelné pro víno na vaření.
shelle Shelle - Good Service 17.3.2012 17:07  20828
Ja to mrazila obcas v Praze, jenze jsem si to neoznacila a pak nekdy nevedela, co je vino a co vyvar. A v UK maji vsude male lahvicky, tak kupuji ty. Kdyz velkou, tak ji za tri dny vyleju :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2012 17:00  20827
Anka [20826]: az zase nekdy bude, tak reknu :-) ale na ty male nebyva zas tak casto :-((
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.3.2012 16:55  20826
zblunce [20808]: Chci, ale kdykoliv jsem po nich koukala, nebyly. Do Makra se vpodstatě nedostanu.

Shelle [20811]: Jak říkáš, po dvou dnech už mám pocit, že to musí být kaput. A to zamražování by se mi líbilo.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.3.2012 16:55  20825
Misa [20813], Tigo [20816]: dik, dik
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2012 16:26  20824
Shelle [20823]: at to Martin vezme do prace :-)
my dneska delali dusene, takze tam se ten tymian hodi trosku vic... a uz se tesim na nejaky hrebinek/kotletky...
shelle Shelle - Good Service 17.3.2012 15:51  20823
No, ja to miluju. Maso prospikuji tim cesnekem a rozmarynem a jeste ho nahazu k mrkvi a bramboram.

Pri uklidu jsem zjistila, ze mame hrozne moc alkoholu. A ze jako mame seznamy, co nam maji navstevy vozit, musime zalozit i zakazane zbozi, ty becherovky budu muset zacit rozdavat nebo co.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2012 15:30  20822
Shelle [20821]: to chci zkusit priste, nejlepe nekdy kolem velikonoc, kdy snad nebude problem sehnat jehneci :-)
shelle Shelle - Good Service 17.3.2012 15:10  20821
zblunce [20820]: Asi jo.

Ale ja nejradsi kytu s rozmarynem a cesnekem, hlavne pak ta mrkvicka a brambory k tomu a ty kousky cesneku, co se s tim pece.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2012 15:07  20820
Shelle [20815]: s obojim :-)
shelle Shelle - Good Service 17.3.2012 15:05  20819
Tak protoze nam odpadli stravnici na jehne a mam 'volne' odpoledne, rozhodla jsem se konecne probrat spajz. Jezis, to byl blbej napad!

Ale dobra zprava je, ze plechovka Pikaa jeste neni prosla!!!!! Coz se ovsem neda rict o marshmallow fluff ci kondenzovanem mleku a jinych.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.3.2012 14:27  20818
Misa [20817]: Odbornici rozhodne ne, bezni laicti konzumenti :)
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 17.3.2012 14:16  20817
Tigo [20816]: tak to nejste odborníci, ti by jistě poznali jak už není k pití :-) Btw. my taky často dopíjíme nějaký co tam je spoustu dnů a ještě žijem :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt