Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.3.2012 19:05  20845
zblunce [20842]: Ne. Přivez mi nenačatý :)
kokos kokos 17.3.2012 19:04  20844
Taky máme problém s výdrží marmelády. Ale občas se některé podaří měsíc vydržet :-)
ziggy 17.3.2012 19:03  20843
mě zrovna dneska tchýně přivezla dvě marmelády a ptala se, jeslti je nerozdáváme, že jich máme hroznou spotřebu .. kdyby věděla, že dostáváme ještě od mojí mamky .. :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2012 18:57  20842
Wronski [20840]: muzu ti nektere odvezt? mam je nacate v lednici mesic :-) jsou domaci :-)))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.3.2012 18:54  20841
No jeje.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.3.2012 18:53  20840
Cože? Někomu vydrží sklenice marmelády na dýl než týden? :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2012 18:51  20839
Anka [20837]: to nebyla osobni narazka, spis me to tak s tim eidamem napadlo :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.3.2012 18:51  20838
phanny [20836]: Ad marmelády: Wronski je sežere tak rychle, že o tom není třeba přemýšlet :) Po načnutí je nechávám v lednici a po měsící už bych na ni koukala značně nedůvěřivě. U marmelády je pro mě ale určující především plíseň.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.3.2012 18:50  20837
Ale tam prostě eidam nepatří. Eidam patří na chlebíčky nebo na smažení. Patří na špagety s kečupem. Tak, jako bych nesmažila parmezán a na špagety si nestrouhala goudu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 17.3.2012 18:49  20836
Víno na vaření klidně půl roku vydrží. Za předpokladu, že je zašpuntované/zavřené.

Dotaz na Shelle a spol. - jak jíte třeba marmelády? To sníte celou sklenici najednou, nebo to po týdnu letí do popelnice?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2012 18:46  20835
Anka [20834]: :-))))) no treba to bude taky dobry...
ja musim rict, ze sice nechapu snahu nekterych cpat do vseho eidam, ale ani snahu eidam okamzite odsuzovat - mne v tepelne uprave skoro nic jineho nechutna (teda krome takovych specifickych, jako je niva, mozzarela, hermelin, parmezan nebo tak) - ale proste mi treba tepla gouda nebo emental nebo madeland nebo tak nechutnaji...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.3.2012 18:44  20834
zblunce [20833]: Neříkám, že nemívají. Prostě mě jen párkrát napadlo se po něm v obchodě podívat a nikdy nebylo.

Jinak ten quiche bude takový český, protože bába prodavačka je pyča. Měla tam předkrájený eidam a goudu a kusy eidau (na strouhání, obalování). Říkám jí, že bych chtěla kus goudy. Řekla: "A nechcete raději eidam? Tady ho mám." Odpověděla jsem, že ne, že potřebuju goudu. Tak šla dozadu a přinesla celou novou cihlu, ze které mi odkrojila. Až teď, když jsem to šla strouhat, jsem balíček rozdělala a s podezřením do něj kousla. Tak hádejte...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2012 18:40  20833
Anka [20832]: tak maleho Mullera nebo tak maji i normalne v obchode... Chenet jsem videla u Vietnamcu kolem 35 korun, ale v akci v makru se da poridit rozhodne pod 30 - jen uz na ty male dlouho zadna nebyla :-(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.3.2012 18:39  20832
Tak děkujeme za rady. Nejlepší by byly ty malé lahvičky, do dalšího kola postupují i petky :)

Jinak právě peču cibulový quiche. Tentokrát z kupovaného křehkého těsta, nechtělo se mi patlat s domácím, když nevím, jestli mám chutný recept. (Quiche ve Francii mi chutnaly moc.)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.3.2012 18:16  20831
Tak vidím, že jdu zase pozdě :) Ale přesně, jak píše kokos. Ať se gurmeti a "znalci" vína kroutí sebevíc, tady na jihu Moravy si vinaři víno nejčastěji čepují do PETek. A pokud se úplně nedopije, PETka se zmáčkne tak, aby se z ní vytlačil všechen vzduch (zabránění oxidace) a takhle to víno vydrží v chladnu minimálně měsíc, dva (hlavní je stabilní teplota do 10°C). Ne, že by jim samotným měsíc takhle vydrželo, ale máme doporučeno i vyzkoušeno :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt