Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 09:14  20859
vinyl [20858]: nicmene i kolem stovky jsou slusna vina...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2012 09:11  20858
zbluncenepředpokládám, že by někdo normální na vaření používal víno za 150-200 kč, případně víc, jak ostatně potvrzuje i Anka v 20857.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2012 09:08  20857
zblunce [20855]: To, co nám stálo v lednici, byl zbytek po mejdanu. Přitáhli to kamarádi, kteří vínu poměrně holdují, takže to asi nebyla úplná slivka.

A protože jsem se bála, že to bude zkažení, koupila jsem ještě v pátek v Bille jednu lahev. Prdlajs tomu rozumím, jen jsem v receptu četla, že má být suché. Tak jsem vzala sedmičku nějakého Mikulova, který byl zlevněný z 89 asi na 54.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2012 09:04  20856
vinyl [20854]: Hezká idea. Obvykle to ale skončí tím, že o víkendu ráno skočím do Jednoty (není kam jinam) a koupím takové, jaké mají.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 09:03  20855
vinyl [20854]: tady snad nikdo nemluvil o prumyslovych mrdkach za par korun - to by jim neprislo lito vylevat...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2012 08:42  20854
Ad víno na vařeníkdyž už někdo víno nepije (nechápu:-)) a používá jen na vaření, doporučil bych nekupovat ty průmyslový mrdky za pár korun z hypermarketu, ty nevydrží ani dva dny , někdy jsou už zoxidovaný v láhvi a najít si nějakýho spolehlivýho dodavatele sudovky. Ta vydrží klidně i měsíc či dva, petka se dá zmáčknout...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.3.2012 16:49  20852
Vína bylo v lahvi tři deci, použila půlku a zbytek jsme vylili...
Máme tady další láhev, tak to možná zkusím rozdělit a zamrazit.
shelle Shelle - Good Service 18.3.2012 16:21  20851
A vino zbylo nebo jste likvidovali zbytek?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.3.2012 16:09  20850
Anka udělala rizoto. Docela mě to nadchlo.
shelle Shelle - Good Service 17.3.2012 22:04  20849
Btw U nas malicky Chenet stoji dve libry, to mate u Vietnamcu nejak levne.
shelle Shelle - Good Service 17.3.2012 22:03  20848
phanny [20836]: Radsi se ani neptej. Ale v zasade se nacne, sni velky kus behem par dni. Po dvou tydnech na ten zbytek kouknu, rikam si, ze je pekny, ale vetsinou si ho nedam a tak po tom mesici neco to jde pryc. Ale zalezi, kdyz se koupi krajena brioche, tak jde do mycky prazdna sklencie za tri dny :) Nebo kdyz mame navstevu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.3.2012 19:35  20847
Marmeládu domácího rázu mám načatou někdy od léta. Pořád vypadá normálně. Snažím se do ní jít vždycky čistým příborem. Tak snad je ok:-))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.3.2012 19:28  20846
Wronski [20845]: klidne, taky nejake ve skrini jsou :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.3.2012 19:05  20845
zblunce [20842]: Ne. Přivez mi nenačatý :)
kokos kokos 17.3.2012 19:04  20844
Taky máme problém s výdrží marmelády. Ale občas se některé podaří měsíc vydržet :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt