Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2012 11:42  20874
ullicnik: dobrý šampaňský je vynikající záležitost, třeba na to taky někdy přijdeš, i když s tímhle přístupem nevím :-)A na lanýže mi nesahej! :-)

Anka: pochopitelně jsem myslel před otevřením :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 11:41  20873
ullicnik [20869]: ja sampanske i sekt miluju... nejlepsi sampus byl ten primo ze Champagne, fakt jo :-)
a chapu, ze muzes trochu prehanet, ale dost mi vadi, kdyz nekdo oznacuje jidlo ci piti, ktere muze jinemu chutnat, za fuj, hnuj ci sracky... (nemluvim o nekterych vytvorech z jidelen ci mimibazaru - ale to ted neni ten pripad)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2012 10:52  20872
vinyl [20867]: Měsíc načaté víno bych už nikomu nenosila :) Babička, kterou mám v činžáku o patro níž, by ho sice vypila, ale také tomu prdlačku rozumí. To jsem si raději uvařila dobré rizoto :)
ullicnik ullicnik 19.3.2012 10:49  20871
Vsak jo, já to trochu přeháním;)
shelle Shelle - Good Service 19.3.2012 10:47  20870
Mne teda sampanske chutna. A neni to snobarna. Vzdyt nam prece nemusi vsem chutnat to same, at si kazdy da, co chce.
ullicnik ullicnik 19.3.2012 10:37  20869
Podle mě je šáňo snobárna, která ve skutečnosti nikomu nechutná, jen se o tom mluví jak je to super, tak všichni kejvou hlavama, že to jako super je. Stejně jako se dělá kdoví co z lanýže. Když se toho napiješ, div ti bubliny nevlítnou ušima nosem a prdelí. Pil jsem levný (kolem 250) i drahý (kolem 2000) a všechno stejný sračky. (Víno mám moc rád).

V Salzburgu sem v jedný restauraci (restaurace je nahoře v takový kopuli a je dost drahá, tohle byla kavárna dole: Hangar 7 - je tam stálá výstava Redbull vozítek a lítátek) dostal regulérně šampaňský smíchaný s redbullem - jako že prej velkej hit teď (je to teda asi 4 rok zpět).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2012 10:31  20867
ankaCo ho dát někomu, kdo ho ocení?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2012 10:30  20866
vinyl [20862]: Vzhledem k tomu, že byly dvě možnosti, co s tím vínem udělat - vylít nebo z něj uvařit - tak myslím, že nebylo škoda z něj vařit :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2012 10:25  20865
ullicnikA nemá to korek nebo nějakou jinou vadu? Že by někomu nechutnalo šampaňský je zvláštní :-)
ullicnik ullicnik 19.3.2012 10:14  20864
Mě se teď ve dveřích lednice od prosince plete TOHLE a protože mi to vůbec nejede, tak se to tam bude plést ještě docela dlouho...(než dorazí nějaká návštěva ochotná to pít).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2012 10:00  20863
Šampaňský je ideální na příležitostné popíjení po skleničce, ve špajzu ale určitě ideální picí teplota není.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2012 09:58  20862
Shelle: Dle mých zkušeností se šampaňský zlepšuje, když je chvíli otevřený, je nutné ho mít ovšem zavřený zátkou na šampus, jinak vybublá a to pak svědčí jen těm opravdu nejlepším :-)

zblunce20859: jistě, ale chce to umět hledat:-)

Wronski: dle ceny a oblasti to vypadá jako hodně slušné víno, na vaření trochu škoda :-)

shelle Shelle - Good Service 19.3.2012 09:34  20861
vinyl [20854]: Z nas se nejak stali v Londyne abstinenti v zasade, krome koktejlu v lete pri grilovani a i na ty jsem obcas lina. A ja to tu uz resila kdysi, ze kdyz nacnu vino, dam si sklenicku a a druhy den druhou a pak uz nevim, co s tim. A ted uz ani tu sklenicku.

A parkrat jsem prave nacla drahe vino, protoze jsem nic jineho nemela, a bylo mi to pak lito.

Mimochodem, sampanske (prave) se nezkazi? Mame ho teda ve spajzu jen.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.3.2012 09:18  20860
Když už to pitváte, bylo to Erwin Sabathi - Sauvignon Blanc Klassik, 2010
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 09:14  20859
vinyl [20858]: nicmene i kolem stovky jsou slusna vina...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt