Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2012 12:40  20891
Tak i to zavřený víno nemusí stát zrovna na topení, pokud bude v nějakejch 15° tak mi bude dobře - což si v anglickém špajzu umím dobře představit /vzhledem k 18° v obýváku/ :).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 12:40  20890
Ankajak vlastne dopadl cesky quiche?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 12:40  20889
ullicnik [20888]: tak ono se obcas v Lidlu objevi perly, ale pravemu sampanskemu za 200 korun bych uplne neverila :-)
ullicnik ullicnik 19.3.2012 12:39  20888
zblunce [20881]: Jednou sem na to narazil v Lidlu :-) (Asi něco někde výhodně splašili, jak to maj ve zvyku).
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 19.3.2012 12:38  20887
phanny [20884]: tak v tom spajzu je samozrejme sampus jeste zavrenej, ze jo ;)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2012 12:38  20886
žblunceVe Francii je to celkem normální cena na Champagne od nějakého ne úplně obřího a ne úplně snobského výrobce.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.3.2012 12:36  20885
zblunce [20882]: Já víno obecně taky moc nepiju, lede výjimečně skleničku. Takže umím ocenit jen to "šáňo".
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2012 12:36  20884
vinyl 20863Vzhledem k tomu, že ten špajz se nachází v Londýně, tak tam dost možná ideální teplota bude (ještě nikde mi nebyla taková zima jako v Anglii v zimě :).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.3.2012 12:35  20883
Anka [20880]: Ale jo, to je jasný - nejdřív by ti mělo chutnat to víno asi. Pak možná i ty bublinky? Nebo je to naopak?

No, ale díky tvému vyprávění o nákupu goudy jsem dostal nezvladatelnou chuť na ten kus holandské goudy Lindenhof, co mám v lednici. Takže jsem ho MUSEL načít a kus sežrat s houskou a máslem.
Jak k tomu já - chudej důchodce přijdu...?
Mimochodem - tuhle skvělou goudy mají v Penny.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 12:33  20882
Royal [20879]: Chenet je obecne pomerne pitelny...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 12:32  20881
ullicnik [20878]: v tom pripade mi rekni, kde sezenes sampanske za 250 Kc...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2012 12:30 - Oblíbené kluby (23:34) 20880
Nechutná mi víno. A když se do toho přidají bublinky, tak se to fakch nevylepší :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.3.2012 12:22  20879
ullicnik [20869]: Pil jsem levný (kolem 250) i drahý (kolem 2000) a všechno stejný sračky.

Aha, to je ono... Musíš koupit Bohemku za 120,-

No, ale já to piju mimo jiné i kvůli těm bublinkám. Já to můžu a to tak, že převelmi. Z levných sektů je dobrý taky J.P.Chenet.
ullicnik ullicnik 19.3.2012 12:04  20878
zblunce [20873]: Když mluvim o šampaňským, tak jen o tom z oblasti Champagne. Ostatní se jmenujou jinak, pokud se nepletu. Sekt nepiju vůbec, smysl toho výrobku jsem nepochopil.

Mě na šáňu a podobných výrobcích vadí jen ty bublinky. Mraky bublinek.

vinyl [20874]: Já v to doufám, protože já bych si chtěl pochutnávat na věcech co považuju momentálně za chuťově naprosto nezajímavý až nedobrý a určitě je v nich víc než si nyní myslim. Například každý rok na jaře sním dvě olivy (zelenou a černou) a čekám jestli mi to nezačalo chutnat. A furt nic. (to samé parmazán, já v tom cejtím žaludeční šťávy, ale stejne ho sem tam zkouším jestli mi to nezačne chutnat:)

Chutě se prý mění každé cca 4 roky (fyziologická záležitost) a proto postupem času člověk přichází na chuť věcem které dřív nemusel.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.3.2012 11:58  20877
Už se v tom nepatlejte.
Příště, až tady zbyde nějaký slušný víno, tak pozvem vinyla, aby si ho dopil, a uvaříme z levnějšího.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt