Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 19.3.2012 14:58  20912
kvitko [20910]: Z hlavy bych to nedal :-)) A je to samo jen základ, přidáváme většinou jabka.
ullicnik ullicnik 19.3.2012 14:43  20911
Víc by se mi tam asi líbilo máslo místo oleje.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.3.2012 14:26  20910
kokosTo vypadá na tu samou, co dělávám já plus ještě hrnek ořechů nebo kokosu. Ale recepty z hlavy neumím, bych něco vynechala. Díky:-)
kokos kokos 19.3.2012 14:22  20909
kvitko [20908]: Dělám tuhle a suchá tedy není.
Rychlá olejová bábovka z celých vajec


Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 3 celá vejce, 1 prášek do pečiva, špetku soli, sádlo na vymazání formy. (

Postup:
Polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva nasypeme do mísy, přilejeme mléko a olej, přidáme vejce a špetku soli. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto, které vlejeme do sádlem vymazané bábovkové formy. Bábovku pečeme asi 35-40 minut (zkusíme špejlí). Před podáváním pocukrujeme.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.3.2012 14:17  20908
Hrníčková bábovkaJsem u tchánovců, bez kuchyňské váhy, ani nemůžu udělat sníh s bílků. Nemáte nějakej recept na bábovku, která ale nebude moc suchá? Mám tu ořechy, ale nemám mlejnek a strouhat se mi je nechce. To je tam hodím radši vcelku. Ještě tu vidím kokos, kakao:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.3.2012 13:35  20907
zblunce [20905]: Jo, asi jo, ale bude s tim vetsi opruz :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 13:31  20906
Anka [20903]: jakou jsi pouzila smetanu?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.3.2012 13:31  20905
Tigo [20904]: nesla by na to pouzit ta tvoje pecici forma - pristroj?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.3.2012 13:28  20904
Dekuji pekne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2012 13:27 - Oblíbené kluby (23:34) 20903
Na náplň jsem použila tento recept. Slaninu jsem nevážila, dala jsem od oka. Smetany jsem dala 2x 180 g. Sýr, jak už jsem psala, byl bohužel eidam (není to žádný velký průser).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2012 13:23 - Oblíbené kluby (23:34) 20902
Anka [20900]: Na poprvé, když budeš zkoušet, jestli to stanny vůbec bude jíst, doporučuju koupit už hotové a vyválené těsto - v Bille ho mají naprosto běžně v chlaďáku a jmenuje se "křehké těsto". Sice je místo z másla z rostliných tuků, ale tak toho těsta je tam stejně minimum. Nezaděláš si kuchyň plácáním těsta, budeš ho mít krásně stejnoměrné a ve správné konzistenci. Chuťově není špatné (spíš možná lepší než můj minulý pokus o křehké těsto). Takže takto na první pokus, nebo když potřebuješ rychlovku, není to vůbec špatné.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.3.2012 13:22  20901
Anka [20900]: Jo, taky o ni premyslim, kdyz tady je tak malo mista, uz tu nemam co kam davat :(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2012 13:21 - Oblíbené kluby (23:34) 20900
Tigo [20898]: Mám tu formu. Dělám v tom i třeba jablečný koláč. Mám skleněnou, stála pár korun někde v Bille a nemůžu si stěžovat. Tohleto koláčové těsto je natolik mastné, že ani není potřeba to nějak vymazávat.
ullicnik ullicnik 19.3.2012 13:15  20899
zblunce [20889]: Lídl už mě párkrát co do chlastu, ale i jídla velmi mile překvapil - kvalitou za směšnou cenu. Ale je to náhoda a chce to koukat po obchodě, mají to v krámu tak trochu bokem:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.3.2012 13:13  20898
Jo, Anko, mas na to i takovou tu formu na kolac - nizka s vlnitym okrajem - nebo to peces v pekacku trebas?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt