Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.3.2012 15:26  20979
Proč se dietní kuchařka jmenuje Jídlo jako životní styl? Asi že "Chceš zhubnout - nežer" by se špatně prodávalo :-)
phoenix 30.3.2012 15:23  20978
Má někdo zkušenosti s kuchařkou od Petra Havlíčka(Jste to, co jíte)?
Myslím, že se ro jmenuje Jídlo jako životní styl I. a II., a taly vydal Hezky česky, hravě a zdravě. Uvažuji o koupi, tak jestli náhodou někdo nemá ozkoušené:)
ullicnik ullicnik 29.3.2012 07:13  20977
zblunce [20973]: Vyjímky vaří přítelkyně :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.3.2012 19:00  20975
20973Jíška se dá udělat i z oleje nebo hery :-)- Konkrétně bramboračku dělám tak, že na oleji zesklovatím cibulku, zapráším moukou, osmahnu a zaliju vodou. A v nouzi, když není tuk (nebo se nesmí třeba kvůli žučníkové/jaterní diětě), se dá zahušťovat i nasucho opraženou moukou.
kokos kokos 28.3.2012 16:29  20974
zblunce [20973]: Pasírování brambor. To spíš bych rád věděl co pužije u žampionové (nebo houbové) polívky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.3.2012 16:17  20973
ulicnik A co z tohohle aplikujes treba u bramboracky?
Jinak u nas doma se jiska pouzivala minimalne, ja taky, ale obcas se hodi a ja nemam casto v lednici ani maslo...
uchovavat hotovou jisku v lednici me nenapadlo a myslela jsem si, ze by se tenhle tip mohl hodit i nekomu jinemu...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.3.2012 16:08  20972
phanny: no, kdysi snad, ale dnes?

ullicnik: přesně :-), zejména tedy redukování a pasírování.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.3.2012 15:55  20971
vinyl [20968]: Vzhledem k typu kuchyně jakou babičky vařívaly, to bylo IMHO denně.
ullicnik ullicnik 28.3.2012 15:53  20970
Na co jíšku, když Bůh vymyslel redukování, perník, chleba a pasírování :)
shelle Shelle - Good Service 28.3.2012 15:49  20969
Ja zrovna chtela rict, ze jisku v zasade nepouzivam. Tak nevim, co bych s ni v lednici delala.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.3.2012 15:45  20968
proboha, to jíšku používáte tak často?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 28.3.2012 15:42  20967
Anka [20964]: jojo babička měla také jíšku v zásobě.o) a já to občas udělám také.o)))
ullicnik ullicnik 28.3.2012 14:24  20966
Nezapominejte ze to je na idnesu, tam jeste neobjevili novináře.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.3.2012 13:56  20965
Ja delam teda vzdycky "cerstvou", ne do zasoby, ale taky me udivilo, ze uz je svet az tak zniceny, ze se znovuobjevuje, jak se dela blba jiska.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2012 13:53  20964
No to si děláte srandu, že se objevuje Amerika. Co svět pamatuju, měla moje máma v lednici plecháček s jíškou, ze které udloubávala dle potřeby (rozhodně se s tím nestrouhala).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt