Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phoenix 30.3.2012 15:32  20983
Ankasouhlas:)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.3.2012 15:32  20982
vinyl [20979]: a hlavne by to nemuselo vzdycky platit...
phoenix 30.3.2012 15:31  20981
vinylNo, on tam údajně má recepty klasických jídel, ale jako připravených zdravě. Většina dietářů má právě problém v tom, že jedí něco, co jim v zásadě nechutná, protože je to na ně moc ,,zdravé". Pokud někdo napsal kuchařku, jak si pochutnat, a přesto dietně, jsem na ní zvědavá.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.3.2012 15:30 - Oblíbené kluby (20:57) 20980
Jenže oni tuto teorii právě neuznávají :) Říkají "žer jinak, ale rozhodně neměj hlad".
Já fakt nejsem dietářka, ale to, co káží v pořadu Jste to, co jíte, mi připadá správné a kdybych musela, tak určitě hubnu tímto stylem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.3.2012 15:26  20979
Proč se dietní kuchařka jmenuje Jídlo jako životní styl? Asi že "Chceš zhubnout - nežer" by se špatně prodávalo :-)
phoenix 30.3.2012 15:23  20978
Má někdo zkušenosti s kuchařkou od Petra Havlíčka(Jste to, co jíte)?
Myslím, že se ro jmenuje Jídlo jako životní styl I. a II., a taly vydal Hezky česky, hravě a zdravě. Uvažuji o koupi, tak jestli náhodou někdo nemá ozkoušené:)
ullicnik ullicnik 29.3.2012 07:13  20977
zblunce [20973]: Vyjímky vaří přítelkyně :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.3.2012 19:00  20975
20973Jíška se dá udělat i z oleje nebo hery :-)- Konkrétně bramboračku dělám tak, že na oleji zesklovatím cibulku, zapráším moukou, osmahnu a zaliju vodou. A v nouzi, když není tuk (nebo se nesmí třeba kvůli žučníkové/jaterní diětě), se dá zahušťovat i nasucho opraženou moukou.
kokos kokos 28.3.2012 16:29  20974
zblunce [20973]: Pasírování brambor. To spíš bych rád věděl co pužije u žampionové (nebo houbové) polívky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.3.2012 16:17  20973
ulicnik A co z tohohle aplikujes treba u bramboracky?
Jinak u nas doma se jiska pouzivala minimalne, ja taky, ale obcas se hodi a ja nemam casto v lednici ani maslo...
uchovavat hotovou jisku v lednici me nenapadlo a myslela jsem si, ze by se tenhle tip mohl hodit i nekomu jinemu...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.3.2012 16:08  20972
phanny: no, kdysi snad, ale dnes?

ullicnik: přesně :-), zejména tedy redukování a pasírování.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.3.2012 15:55  20971
vinyl [20968]: Vzhledem k typu kuchyně jakou babičky vařívaly, to bylo IMHO denně.
ullicnik ullicnik 28.3.2012 15:53  20970
Na co jíšku, když Bůh vymyslel redukování, perník, chleba a pasírování :)
shelle Shelle - Good Service 28.3.2012 15:49  20969
Ja zrovna chtela rict, ze jisku v zasade nepouzivam. Tak nevim, co bych s ni v lednici delala.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.3.2012 15:45  20968
proboha, to jíšku používáte tak často?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt