Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.4.2012 10:51  21041
jak pestovat bylinky v kvetinaci...
misulina misulina 7.4.2012 08:41  21040
Holky, asi to tak dopadne, tak nebo tak. Možná spíš s vínem a bez chleba:-D
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.4.2012 08:34 - Klub Krabice živých (19:28) 21039
misulina [21036]: No já z toho chápu, že to máš prostě sežrat. Jako sváču. S chlebem, bez chleba...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.4.2012 08:13  21038
proc jsou v 90% receptu na teleci i houby????
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.4.2012 07:50  21037
misulinašpagety s kečupem:-)
misulina misulina 7.4.2012 06:34  21036
Jediné, co tam ještě je naspáno, že je to bez konzervačních látek.

http://www.fiorucci.co.uk/portioned_cheese.html je to tenhle Fiori. Podrobnější info ani u výrobce nějak najít nedokážu:-( No co, v nejhorším rozbalím a když to samotné dobré nebude, něco spáchám. Ale zase kdyby to měla být nějaká lahůdka, byla by to škoda:-)
shelle Shelle - Good Service 6.4.2012 21:08  21035
I kdyz koukam, ze to prodavaji proste jen takhle.
shelle Shelle - Good Service 6.4.2012 21:07  21034
misulina [21032]: Ja z netu pochopila, ze to ma byt 'typ' syru, nepisou tam jeste neco?

Ale na wiki jsi ten odkaz asi nasla take, vid?
scalex Scalex 6.4.2012 21:05  21033

Je to příliš obecný název - tohle může být něco na způsob mozarelly, ale taky to může být třeba uzený sýr. Formaggio a pasta filata označuje typ výroby sýra, technologii. Nějaký název tam není? Třeba Provolone, Scamorza, Pallone de Gravina nebo něco jiného?

misulina misulina 6.4.2012 20:50  21032
Dostali jsme v balíčku nejspíš nějaký sýr. Nemáte prosím někdo zkušenosti s "formaggio a pasta filata"? Na netu jsem toho moc nenašla. Stačí mi říct, jestli to máme sníst samotné nebo jak z toho něco připravit:-)
ziggy 6.4.2012 16:35  21031
tak až pak tu lednici budeš otvírat, bacha at ti křepelky neuletí :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.4.2012 13:57  21029
uz jsou v lednici - hlavne jsem ted osm hodin bez lednice a mrazaku, tak jsem se s sebou vzit nemohla :-)
tak uvidime v pondeli... v nejhorsim to bude bez nich a budu o zkusenost bohatsi...
shelle Shelle - Good Service 6.4.2012 13:00  21028
Ja mam vzdy trauma mit maso v lednici dele nez dva dny :) Ale byt v situaci zblunce, tak poslechnu Wronsiko a delam je jindy.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.4.2012 12:41 - Klub Krabice živých (19:28) 21027
Čerství bych se nebála nechat v lednici, u mražených bych dost váhala.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.4.2012 11:36  21026
Křepelky jsou zvěřina, bez problému vydrží. Nevím tedy, jakou měly historii pře mrazákem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt