Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 11.4.2012 17:36  21097
DotazMáte někdo osvědčený a vyzkoušený recept/postup na kubánský dort? Nikdy jsem ho nedělala ani nejedla a zatím nacházím jenom recepty typu - kup kakaový piškot a plácni na něj pařížskou šlehačku a ostrou marmeládu (co to je sakra ostrá marmeláda?).
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.4.2012 16:09  21096
kvitko [21090]: jaky plejtvani, potkani na skladce taky musi z neceho zit :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.4.2012 15:15  21095
ja planuji dat si ji nekdy nekde v restauraci a uvidime, jestli mi zachutna :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.4.2012 15:13  21094
zblunceTo vypadá spíš na příliš vysoká očekávání nebo na příliš dlouhou dobu v mrazáku, případně kombinaci obého :-) Křepelka je sice výborná, ale třeba s holubem se nedá vůvec srovnat.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.4.2012 15:04  21093
vinylja nevim, proste nam prislo takove tuhe a chutove nic moc extra na to, jaka to ma byt lahudka... skoro bez chuti...
shelle Shelle - Good Service 11.4.2012 13:53  21092
Kdyz ja tam nepopsane davam jen to kure a maslo na rybu. A led. A ty pytliky vlastne mam, kdyz tak o tom premyslim. Ale nepopisujji je.
shelle Shelle - Good Service 11.4.2012 13:53  21091
Kdyz ja tam nepopsane davam jen to kure a maslo na rybu. A led. A ty pytliky vlastne mam, kdyz tak o tom premyslim. Ale nepopisujji je.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.4.2012 13:26  21090
ShellePořiď už si konečně nějaký popisovatelný pytlíky do toho mrazáku, kdo to má furt číst, jak plejtváš:-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.4.2012 13:17  21089
Tak předpokládám, že v mrazáku bylo maso zabalené a tudíž bylo zabalené i v lednici.
shelle Shelle - Good Service 11.4.2012 13:01  21088
A pak ta lednice, nemysli si, lednice jsou zakerne.

Mimochodem, vcera jsem hledala v mrazaku chleba a nasla tam nejake no name kureci prso neznamenho puvodu, asi dnes pujde s temi ze vcera.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.4.2012 12:57  21087
ShelleTo určitě ne, spíš že byly v mrazáku, jak dlouho? V jakém stavu do něj byly uložený...
shelle Shelle - Good Service 11.4.2012 12:47  21086
V tom, ze tri dny trunily v lednici? :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.4.2012 11:16  21085
zblunceTo vypadá dobře, v čem byl problém?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.4.2012 11:11  21084
vinylno protoze to melo byt jarni a s velikonocni nadivkou, tak jsem do toho nechtela cpat nic moc kombinovaneho - takze posoleni, opeceni na panvi, pak cibulka, cesnek, bylinky, vyvar, vino a s omackou asi hodinku pect :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.4.2012 07:56  21083
zblunce"proc jsou v 90% receptu na teleci i houby????"
Asi že jsou to oboje chuťově vynikající ingredience. Ale 90% bych neřek, max 50%.

ad křepelky: jak jsi je dělala? Normálně upekla v troubě? Já je dělám podle Macka s omáčkou Samfaina, nejdřív opéct na pánví a pak vařit v té omáčce -lilek, papriky, rajčata,cibule, slanina a trochu vývaru na podlití, sladká paprika, . Vynikající.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt