Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.4.2012 08:06  21115
RoyalTo by ovšem chtělo, aby podle toho receptu pak uvařili aspoň dva lidi. Mám pocit, že už jsem sem dal docela hodně receptů za ty roky ale že by se rozprodila nějaká debata...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.4.2012 23:06  21114
Anka [21063]: Já bych teda udělal klub "Recepty" a k tomu druhý klub "Diskuse k receptům".
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 16.4.2012 21:32  21113
Wronski [21110]: jj, basic, takhle to delam taky :P
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.4.2012 21:15  21112
Když tohle jsou basic skills, chtěl bych vidět advanced :).
ullicnik ullicnik 16.4.2012 14:11  21111
Ten nůž musí bejt krutě ostrej když mu ty rajčata tak hezky bere přes slupku. Rozvinutá okurka je nejlepší.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.4.2012 13:51  21110
HIRO TERADA Basic cutting skills
Krájení rajčat incl (4:30).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.4.2012 10:23  21109
Lahůdková přísada.
shelle Shelle - Good Service 13.4.2012 18:03  21108
phanny [21107]: No tak ja to nekdy zkusim. Ja si to chtela totiz dat v Laduree, jenze to melo na netu blbe recenze :( Pak to meli mit u nas v cukrarne, kamoska to tam videla, ale ja se porad ptala a nikdy to nemeli a koukli na me vzdy hrozne udivene, co to chci. Az asi po mesici mi jedna byla schopna rict, ze to bylo sezonni a uz to neni. A naposeldy jsme prave to mela ve Francii asi a to uz je moc davno.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.4.2012 17:51  21107
ShellePokud bych to dělala ze základních surovin, jakože z bílků a syrovejch kaštanů, tak pak to je složitý, ale to je fakt zbytečný. Kup chesnut paste, krabičku meringues a šlehačku. To je celé. Jen ty špagety se dělají takovejma kleštěma na špecle. Ta kaštanová pasta dle druhu lze vyšlehat s máslem, případně osladit. Ale to fakt záleží na druhu pasty a chuti každého soudruha.
shelle Shelle - Good Service 13.4.2012 16:50  21106
phanny [21102]:Tak ja mezitim koukala na nejake recepty a prislo mi to slozitejsi teda. Moc surovin a moc dlouhy postup :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2012 16:27 - Oblíbené kluby (12:09) 21105
Borrasca [21104]: Jo, nad tím jsem už také přemýšlela.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 13.4.2012 16:11  21104
a ještě dotaz - ta pařížská šlehačka se dá normálně polít čokoládovou polevou? Nerozblemcá se to? Nebo je na to nějaký trik? Samé otázky:)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.4.2012 18:06  21103
VšemPokud někdy budete mít cestu do Paříže, zajděte si na Mont Blanc a horkou čokoládu sem . Neskutečná dobrota - děkuji Janu Šmídovi za tip v průvodci z Reflexu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.4.2012 17:54  21102
Mont BlancCo je na tom složitého? Korpus z bílků, v UK lze koupit hotové, na to se nastříká šlehačka a na šlehačku se dají špagety z kaštanového pyré - které se prodává v konzervě.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 12.4.2012 17:16  21101
díky. Minulý týden jsem dělala Triple Chocolate Mousse Cake podle blogu Chez Lucie, tak mě napadlo, že místo pařížské šlehačky by mohla být ta pěna, ale asi zkusím jen šlehačku s čokoládou. Jinou než rybízovou marmeládu nejím, tak mě ani nenapadlo, že ji někdo považuje za "ostrou" :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt