Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 20:25  21142
Anka [21141]: Ma to vykynout za 75 minut, jestli nebude, tak jako u toho usnu pri plneni, pokud bych mela cekat hodiny dve.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.4.2012 20:24  21141
Shelle [21140]: Tak to mně mazanec nedávno kynul přes dvě hodiny (což bylo napsáno i v tom receptu - Apetit). Tak se neboj nechat to déle.
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 20:23  21140
No jeste ma 26 minut, jako prijde mi, ze trosku povylezlo, ale nevim, nebylo tam vylozene rovne, tak to nepoznam. Sice jsem si ho vyfotila, ale z te fotky take neni snadne poznat, kam presne puvodne bylo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.4.2012 20:21  21139
Shelle [21138]: Třikrát jsem dělala kynuté těsto. Třikrát jsem po půlhodině byla v depresi, že to nekyne. Dvakrát pak vylítlo jako blázen, jednou prostě nenakynulo. Takže zatím se nestřílej :)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 20:07  21138
Az ted jsem se dostala k tem buchtam.

Po pul hodine to testo nijak viditelne nenakynulo, to jako pak po hodine prijde drtivy finis nebo jsem neco udelala spatne?

Delam to podle apetitu

Phoenix [21135]: Mne z te knizky nejvic chutnaji prave ty salaty a pomazanky, tech jsem zkousela asi nejvic, jidla moc ne, ani nevim proc.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.4.2012 17:59  21137
Dnes jsem dělala králíka podle tohoto receptu: králík braillon a vřele doporučuji. Akorát jsem ho nepřelévala vodou ani drůbežím vývarem, ale opravdu jen tím z pekáče (podlila jsem to na začátku dostatečným množstvím vína). V závěru jsem omáčku ředila vývarem, který jsem si udělala z králičího hrudníku (u nás doma se tomu odborně říká "díra"), z dalších pár přebytečných kostiček a z vnitřností (játra, ledviny).
phoenix 20.4.2012 22:56  21135
Tak jsem si v týdnu koupila dvě kuchařky od Havlíčka a Lamschové - Jídlo jako životní styl. A dneska jsem udělala tuňákovou pomazánku s jablky, okurkou a lučinou, je naprosto SENZAČNÍ! Velmi chutná.
K večeři jsem dělala kuřecí čínu s rýží, zázvorem a chilli papričkami. Taky paráda.
Budu pokračovat ve zkoušení receptů, zatím jsem spokojená:)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.4.2012 20:47  21134
Co si pamatuju, tak babička dělala buchty a koláče jen z hladké mouky - a na netu je taky spousta receptů s hladkou.
shelle Shelle - Good Service 20.4.2012 15:13  21133
Kamaradka mi sehnala cerstve drozdi, ale mam jen hladkou mouku. Muzu z toho nejak udelat buchty? Teda vetsina receptu mi prisla s polohrubou ci hrubou, ale ted koukam na apetitu na jeden a tam je jen hladka.

Vitam rady i recepty.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 17.4.2012 16:24  21132
Já si recept zkopíruji a pak si ho uložím ve wordu do složky recepty.oo)))) a pak vždycky dotáhnu notebook do kuchyně a vařím.o)
shelle Shelle - Good Service 17.4.2012 11:03  21131
Anka [21130]: Mne se moc libi prave ten jejich receptar, ale ja bych tam urcite nepsala.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.4.2012 10:27  21130
Shelle [21129]: Normální čtverečkovaný zápisník.
shelle Shelle - Good Service 17.4.2012 10:09  21129
Anko, do zapisniku nebo Moleskine receptare? Ja si chtela koupit ten receptar, ale mam hodne receptu ze samosek a z casaku. A to je jiny format.
shelle Shelle - Good Service 17.4.2012 10:07  21128
Kdyz ony jsou slizke desne. A zverinu neji tatinek a jako ja to snim, kdyz mi to nekdo da uvarene, ale nikdy bych si to neobjednala nebo neporidila.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.4.2012 10:07  21127
Já si hezky ručně zapisuju do moleskinu :) Nevýhodou samozřejmě je že je to tam páté přes deváté. (A nejvíc jich stejně mám v bookmarks v prohlížeči.)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt