Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.4.2012 22:43  21151
V lednici ztuhne a dobře se s ním potom pracuje, a taky se míň lepí :).
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 22:41  21150
phanny [21149]: Je pak nejak lepsi?

Vando, nevim, nevim. Jako ty posledni jsem motala uz rychleji, ale nevim zda vzteky nebo ziskavanym grifem. Za chvili jdou do trouby.

Jinak testo se mi priserne lepilo, to se mi tedy deje vzdy u test, s kterymi mam neco delat krome tech 'prelijte do formy'. Myslite, ze jsem dala moc mleka? Nevim, jestli jsem to cele nepoto, kdyz jsem pridavala pak mouku, abych to nejak vyvalela a mohla to motat. A kazdou mam uplne jinou, nektere jsou polovicni :(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.4.2012 22:37  21149
kynuté těstoZadělám den předem a dávám ho kynout do lednice. Přes noc.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.4.2012 22:36  21148
Shelle [21147]: neboj, to chce jen trénink :)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 22:24  21147
Tak viditelne nakynuti nebylo nejvetsi uskali, jak jsem tusila.

Nakynulo to pekne, MOTANI byla hruza. Takze prosim vas, az se zase budu chtit pokouset o neco slozitejsiho nez udelat testo, prelit do pekace a pect, eventualne prihodit nejakou dalsi vrstvu, zakazte mi to :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.4.2012 21:35  21146
Já těsto dávám do mírně nahřáté trouby. Kyne dobře:-)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 21:02  21145
http://www.jaksetodela.cz/video/1342/pecene-povidlove-buchty-recept-na-povidlove-buchty - tak takhle rychle bych chtela, aby to fungovalo :)

Anko, take me to napadlo, ze bych to mela zahrat, tak je to u nas v saune, dokonce uz vidim i kynuti, tak jsem pridala 15 minut. A jsem zvedava.

Akoratze ted chci spat.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.4.2012 20:27  21144
Shelle [21142]: Ano asi i záleží, kde to těsto máš. Já ho teď v "zimě" dávám k trubkám v koupelně, protože ty jsou horké a těsto se krásně prohřeje. Když ho máš jen třeba ve dvaceti stupních, asi to půjde pomaleji.
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 20:26  21143
Nemluve o tom, jak dlouho se pak budu patlat se samotnym tvorenim tech buchet.

shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 20:25  21142
Anka [21141]: Ma to vykynout za 75 minut, jestli nebude, tak jako u toho usnu pri plneni, pokud bych mela cekat hodiny dve.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.4.2012 20:24  21141
Shelle [21140]: Tak to mně mazanec nedávno kynul přes dvě hodiny (což bylo napsáno i v tom receptu - Apetit). Tak se neboj nechat to déle.
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 20:23  21140
No jeste ma 26 minut, jako prijde mi, ze trosku povylezlo, ale nevim, nebylo tam vylozene rovne, tak to nepoznam. Sice jsem si ho vyfotila, ale z te fotky take neni snadne poznat, kam presne puvodne bylo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.4.2012 20:21  21139
Shelle [21138]: Třikrát jsem dělala kynuté těsto. Třikrát jsem po půlhodině byla v depresi, že to nekyne. Dvakrát pak vylítlo jako blázen, jednou prostě nenakynulo. Takže zatím se nestřílej :)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 20:07  21138
Az ted jsem se dostala k tem buchtam.

Po pul hodine to testo nijak viditelne nenakynulo, to jako pak po hodine prijde drtivy finis nebo jsem neco udelala spatne?

Delam to podle apetitu

Phoenix [21135]: Mne z te knizky nejvic chutnaji prave ty salaty a pomazanky, tech jsem zkousela asi nejvic, jidla moc ne, ani nevim proc.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.4.2012 17:59  21137
Dnes jsem dělala králíka podle tohoto receptu: králík braillon a vřele doporučuji. Akorát jsem ho nepřelévala vodou ani drůbežím vývarem, ale opravdu jen tím z pekáče (podlila jsem to na začátku dostatečným množstvím vína). V závěru jsem omáčku ředila vývarem, který jsem si udělala z králičího hrudníku (u nás doma se tomu odborně říká "díra"), z dalších pár přebytečných kostiček a z vnitřností (játra, ledviny).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt