Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
frakira 23.4.2012 12:53  21165
dr. oetker ma na kynute testo nejakou vychytavku, ale nikdy jsem to nezkousela..
shelle Shelle - Good Service 23.4.2012 12:32  21164
Frakira, objektivne uznavam, ze byly moc velke. Take jsem nemela ctverecky 5x5 ze. Ale to byl asi ten nejmensi problem.

Vykynulo to fakt pekne, tak aspon to :)
ullicnik ullicnik 23.4.2012 12:17  21163
Nam letos mazanec taky rupnul a uvnitr byl nedopecenej...
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 23.4.2012 12:17  21162
Dostala jsem kdysi dávno super recept na kynuté těsto.. protože mě nikdy nevykyne. Co se pamatuji, tak normálně se nedávalo kynout, prostě se to smíchalo všechno i s kváskem a přidal se prášek do pečiva. Z toho ještě nevykunytého se udělaly buchty a pak jste měli vidět ten hukot jak to vykynulo. A chuťově taky dobrý.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.4.2012 12:11  21161
Ja pouzivam oboji, podle receptu, protoze jsem zatim neprisla na to, jaky pomer je susene/cerstve drizdi, abych to pripadne mohla zamenovat :)

Ale ted jsem bojovala s mazancema a musim rict, ze to asi vzdam. Udelala jsem tri, prvni nechutne popraskal a byl uvnitr nedopeceny, u druhych jsem si dala vetsi pozor, nepopraskaly, ale musela jsem je pect cca dvojnasobnou dobu, nez byla v receptu, aby uvnitr nebyly syrove, ale pak mi zase prisly suche (prikryvala jsem alobalem). A celkove mi prisly malo nadychane, moc hutne. Nevim, cim to. Loni jsem se s tim taky takhle prala. Nevim, co delam spatne :(
frakira 23.4.2012 11:53  21160
Shelletaky gratuluju ;-)
Ja kynute s drozdim do trouby nedavam, precejen to nekyne az tak dlouho - ale musim se priznat, ze se mi s cerstvym drozdim v zivote nid nepovedlo (teda krome pomazanky :-D) a pouzivam zasadne susene. Co se poctu tyce - mam pocit, ze mi uz nekolikrat vysel podle apetitu cca polovicni pocet kusu nez uvadeli a nemela jsem pocit, ze by byly me vytvory nejak obri, takze to bych fakt neresila..
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.4.2012 09:48  21159
No vidiš :) Navzdory přírodě hrdě vzdoruj nástrahám a nevzdávej se. Obzvlášť, když to rodině chutná :)
shelle Shelle - Good Service 23.4.2012 08:23  21158
Pavlajs, no diky, aspon nekdo, ja si spis rikala, proc se do toho vubec poustim.
shelle Shelle - Good Service 23.4.2012 08:22  21157
Radeji ne. Nicmene priste asi fakt bude, zkuism reparat nekdy, az zase sezenu drozdi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2012 08:16  21156
Fotka?
pavlajs pavlajs 23.4.2012 05:57  21155
Shelle 21154Gratuluju, že jsi to nevzdala a přivedla jsi pečivo do zdárného konce :)
PS: já jsem si říkla, že to zvládneš, vždyť na tom nic není :-)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 23:53  21154
Tak pry se povedly.
shelle Shelle - Good Service 22.4.2012 23:04  21153
phanny [21151]: Aha, to by obzvlaste u me mohlo pomoci :) Mne se vzdy vsechno desne lepi. A v kolik to tam tak vecer davas a v kolik se to pak ma zpracovat?

Vanda [21152]: No ja vim :( ALe na pekaci se ted tvari docela stejne. Prijde mi, ze tak dve byly fakt mensi, zbytek je plus minus podobne.

SPis teda v receptu psali 24 kusu, ja mam 15, tak to budou VELEbuchty, jenze mne ty prvni prisly male. No, uvidime chutove, pokud budou chutnat, jsem ochotna do toho jit znovu, ale jedine rano. I kdyz priznavam, ze si moc velke nadeje nedelam.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.4.2012 22:45  21152
Shelle [21150]: Někdy mouka pije míň, někdy víc - znáš to - výška, tlak, teplota, rosný bod... takže přisypat se někdy musí.
To, že máš každou jinou bude mít vliv u pečení. Ty menší mohou být vysušené a ty větší nedopečené.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.4.2012 22:43  21151
V lednici ztuhne a dobře se s ním potom pracuje, a taky se míň lepí :).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt