Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 09:36  21176
zblunce [21174]: Myslela jsem něco k jídlu :) Salátem nás nenakrmím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 09:35  21175
Lasagne můžu doma navrhnout. Ravioly zatím zkoušet nebudu, nechce se mi tento víkend patlat s těstem :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.4.2012 09:34  21174
ankaSalat?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.4.2012 09:22  21173
špenátRicotta, parmazán, spařený španát a naplnit tím ravioly. Případně touto směsí proložit lasagne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 09:15  21171
Mám plnou tašku krásného čerstvého špenátu. Co s ním udělám, když ho nechci dělat jako přílohu? Asi polévku. Máte někdo nějaký jiný tip?

Jo a také jsem si kupovala kedlubny a pán mi vnutil i listí, že je nestříkané, úplně čerstvé a vynikající k jídlu. Zkoušeli jste z toho něco?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.4.2012 15:19  21170
Opět něco z polského lahůdkářství.
shelle Shelle - Good Service 23.4.2012 16:07  21169
phanny [21168]: No ja jestli nemuze 'prekynout', kdyz ho tam dam v osm a vstanu ve dvanact, prece jen rano a vecer jsou relativni pojmy. A bude to fungovat i se susenym?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.4.2012 16:04  21168
shelleNa čase nezáleží, 12-36 hodin. Mám jednu francouzskou učebnici z které je tenhle trik, a tam s časem vůbec neoperujou, těsto kyne dokud nezdvojnásobí svůj objem. To může být hodina, ale i 3. Záleží na mouce, droždí, konstelaci hvězd, fázi měsíce atp...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2012 14:03  21167
frakira [21165]: Mám to doma, kdybych náhodou někdy měla nutkání, že musím okamžitě teď hned mít kynuté těsto a nemám v dohledu kvasnice.
shelle Shelle - Good Service 23.4.2012 13:24  21166
Jj, vim. Mela jsem to dokocne tady, nez to proslo. Davali to kdysi k Apetitu nebo necemu.

Mne nejvic vadi to patlani, tak jsem zvedava priste, pokud si vzpomenu na ten phannyho trik s lednici, jestli to bude lepsi.
frakira 23.4.2012 12:53  21165
dr. oetker ma na kynute testo nejakou vychytavku, ale nikdy jsem to nezkousela..
shelle Shelle - Good Service 23.4.2012 12:32  21164
Frakira, objektivne uznavam, ze byly moc velke. Take jsem nemela ctverecky 5x5 ze. Ale to byl asi ten nejmensi problem.

Vykynulo to fakt pekne, tak aspon to :)
ullicnik ullicnik 23.4.2012 12:17  21163
Nam letos mazanec taky rupnul a uvnitr byl nedopecenej...
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 23.4.2012 12:17  21162
Dostala jsem kdysi dávno super recept na kynuté těsto.. protože mě nikdy nevykyne. Co se pamatuji, tak normálně se nedávalo kynout, prostě se to smíchalo všechno i s kváskem a přidal se prášek do pečiva. Z toho ještě nevykunytého se udělaly buchty a pak jste měli vidět ten hukot jak to vykynulo. A chuťově taky dobrý.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.4.2012 12:11  21161
Ja pouzivam oboji, podle receptu, protoze jsem zatim neprisla na to, jaky pomer je susene/cerstve drizdi, abych to pripadne mohla zamenovat :)

Ale ted jsem bojovala s mazancema a musim rict, ze to asi vzdam. Udelala jsem tri, prvni nechutne popraskal a byl uvnitr nedopeceny, u druhych jsem si dala vetsi pozor, nepopraskaly, ale musela jsem je pect cca dvojnasobnou dobu, nez byla v receptu, aby uvnitr nebyly syrove, ale pak mi zase prisly suche (prikryvala jsem alobalem). A celkove mi prisly malo nadychane, moc hutne. Nevim, cim to. Loni jsem se s tim taky takhle prala. Nevim, co delam spatne :(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt