Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 27.4.2012 18:39  21183
Na Andělu jsou taky farmářské trhy, což mi vyhovuje... pro cestu z práce... Já tam ulovila orlickohorské máslo.o)))) a chřest.o) Ale na můj vkus je tam fakt málo zeleniny:O(
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.4.2012 16:10  21182
Jsem si to přečetl až teď, každopádně jsem dnes zrovna na Nám.Rep. byl a viděl jsem ho tam.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 11:30  21181
A kupuju tam také výborný žitný kváskový chleba.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 11:29  21180
Praha - Náměstí Republiky
Trhy tam jsou od úterý do soboty (ale většina stánkařů, ke kterých tam chodím, vždy zmiňuje, že tam jsou jen do pátku, tak nevím, co je tam v sobotu). Zatím tam moc zeleniny není, ale to se rozjede, jakmile to na zahradách naroste.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.4.2012 10:47  21179
anka: na jakych farmarskych trzich jsi ten spenat sehnala?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.4.2012 10:18  21178
štrůdl
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 27.4.2012 09:42  21177
Zapéct s bramborem, smetanou a parmezánem :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 09:36  21176
zblunce [21174]: Myslela jsem něco k jídlu :) Salátem nás nenakrmím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 09:35  21175
Lasagne můžu doma navrhnout. Ravioly zatím zkoušet nebudu, nechce se mi tento víkend patlat s těstem :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.4.2012 09:34  21174
ankaSalat?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.4.2012 09:22  21173
špenátRicotta, parmazán, spařený španát a naplnit tím ravioly. Případně touto směsí proložit lasagne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2012 09:15  21171
Mám plnou tašku krásného čerstvého špenátu. Co s ním udělám, když ho nechci dělat jako přílohu? Asi polévku. Máte někdo nějaký jiný tip?

Jo a také jsem si kupovala kedlubny a pán mi vnutil i listí, že je nestříkané, úplně čerstvé a vynikající k jídlu. Zkoušeli jste z toho něco?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.4.2012 15:19  21170
Opět něco z polského lahůdkářství.
shelle Shelle - Good Service 23.4.2012 16:07  21169
phanny [21168]: No ja jestli nemuze 'prekynout', kdyz ho tam dam v osm a vstanu ve dvanact, prece jen rano a vecer jsou relativni pojmy. A bude to fungovat i se susenym?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.4.2012 16:04  21168
shelleNa čase nezáleží, 12-36 hodin. Mám jednu francouzskou učebnici z které je tenhle trik, a tam s časem vůbec neoperujou, těsto kyne dokud nezdvojnásobí svůj objem. To může být hodina, ale i 3. Záleží na mouce, droždí, konstelaci hvězd, fázi měsíce atp...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt