Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 3.5.2012 09:32  21202
mám, co potřebuješ?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.5.2012 09:20  21201
prosim nemate nekdo po ruce kvetnovy apetit? potrebovala bych z nej jeden recept a nemuzu ho najit :-(
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.4.2012 16:39  21200
a jalovec!!!!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.4.2012 11:38  21199
Prostě hodně cibule, hodně česneku, prosypávat kořením, feferonku a fantazii:-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 29.4.2012 10:51  21198
tak všem díky za tipy. Je naloženo a zabedněno :-) Průběžně již chodím kontrolovat "work in progress" :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 28.4.2012 22:33  21197
sak tam ten material zase vratis, jen geneticky upravenej .o)
ziggy 28.4.2012 21:15  21196
nojo, česnek jsem zapomněla, my ho nepoužíváme, mám na něj alergii..
vydlabat asi jo, ale neni to nutný, ty ořechy se do toho sýra dají jakoby zatlačit..škoda ubírat materiál :-))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 28.4.2012 21:13  21195
jo a vyzkousel sem hermous nakrajet na osminky a nalozit do klasicky zalivky, ve ktery je ale rozmichano trocha sladky papriky. jedly to je hned druhej den
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 28.4.2012 21:12  21194
ono je dobry taky po rozriznuti trochu vydlabnout, to vydlabany rozhnahnat s trochou cesneku a sladky papriky nebo jak je tady psany s rozmackanejma vlasakama, pak na dno toho vydlabanyho dat kolecko cibule, zaplacnout tou uhnahnanou hmotou a pak ty dve pulky zase slepit zpatky. a pak udelat klasickou olejovou zalivku, do ktery se vrzne par habanero
ziggy 28.4.2012 21:01  21193
jo a bacha,at ti ani kousek sýra nekouká z oleje ven, většinou to začne plesnivět (teda stalo se nám asi dvakrát, než jsme se poučili)
ziggy 28.4.2012 21:00  21192
BigDejvid: v lednici to bude zrát pomaleji, ve špajzu rychleji, tak se rozhodni, kdy to chcete jíst..
obecně dáváme do špajzu, když chceme jíst za 3 dny, do lednice cca po 6-7 dnech.
jinak většinou dáváme do skla, aspon člověk vidí, jak se to vyvíjí :) mám na to takovou tu retro dozu http://www.kuchyne-domacnost.cz/fotocache/bigorig/VITRA%20doza%20na%20potraviny%200,7l.jpg
shelle Shelle - Good Service 28.4.2012 18:56  21191
Nekdo radil tri dny ve spajzu, pak do lednice. Ja nakladam jen Camembert a ten po trech dnech ve spajzu uz je a do tydne se z lednice musi snist.

Wronski, to je zbran hromadneho niceni.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.4.2012 18:52  21190
ziggy: díky,to zní fakt zajímavě s vlašákama. Všechno doma je, tak se do toho zítra pustíme. Jen sehnat velkou sklenici. Nebo to nakládáte ještě do něčeho jiného? Dáváte do lednice nebo někam do špajzu po naložení?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.4.2012 18:50  21189
Dneska jsem v Penny viděl něco, co se jmenovalo "Med na vaření, pečení"
A na cedulce bylo:
"Pekařský med = med určený výhradně na vaření nebo pečení."
(A pak samozřejmě "Směs medů ze zemí ES a ze zemí mimo ES.)

Co je to sakra za med?
ziggy 28.4.2012 18:03  21188
BigDejvid: v půlce rozkrojit a vložit vlašáky a cibuli, taky potřít uvnitř červenou paprikou, zase složit a naložit do oleje..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt