Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 2.6.2012 14:21  21333
Koukám, že dneska to taky řikáš nějak po svym :-)
shelle Shelle - Good Service 2.6.2012 14:16  21332
Jsem vam ani nerekla, ze uz pariem v tom parnim hrnci. Zatim teda jen rybu se zeleninou vzdy, v tydnu vzdy zapomenu, ze v tom muzu udelat prilohu, tak snad ted o prodlouzenem vikendu si vzpomenu lepe.

Zatim jedina vytka by byla to myti, ze to rozlozene zabere celou mycku. Ale tak hlavne ze nam z toho chutna. Moc se mi libi ten casovac, ze tam vse nandam a pak je to hotove najednou, i kdyz s ruznymi casy pareni, aniz bych se o to musela starat. A pak ten udrzovaci rezim, ale ten jsme jeste nezkouseli, protoze zatim pouzivame jen o vikendu, tak to hned snime.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.6.2012 22:30  21331
Ani na grilování:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.6.2012 19:07  21330
vegasss7771 [21329]: To grilovací koření se tam vůbec nehodí. Jako skoro nikam.
vegasss7771 1.6.2012 16:57  21329
Kuře s hořčicovou omáčkouČas přípravy

45minut

Počet porcí
2 porce
Ingredience
2 kuřecí stehna
máslo
grilovací koření
sůl
1 sladká smetana ke šlehání
4 lžíce hořčice
1 lžíce citronové šťávy

Doporučená příloha

Nejlepší je jednoznačně rýže.

Postup

Kuřecí stehna nasolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou a přidáme trošku másla. Tuto přípravu si můžete změnit podle úpravy, na jakou jste zvyklí. Dáme péct.

Ze smetany, hořčice a citronové šťávy si smícháním vytvoříme omáčku.Po 30 minutách pečení stehna zalijeme polovinou této omajdy. Nepoléváme, aby nám omáčka zůstala na stehnech. Asi po dalších 15 minutách přelijeme zbylou omáčkou. Teď už můžeme podlévat do úplného upečení.

Poté vyjmeme a servírujeme. Nenechte se zmást, taky mě to nelákalo, ale vyzkoušela jsem a je to moc dobré.
vegasss7771 1.6.2012 16:55  21328
Esquire LISTOPAD 2011Četl někdo článek o rozpoznání kvalitní whiskey???
shelle Shelle - Good Service 1.6.2012 16:39  21327
Cibulky vypadaji pekne, to jite samotne ne jako prilohu k masu?

Ja delavam cibulky a redkvicky na panvi do salatu, to je take moc dobre.

Tigo, jo, to delam normalne, tak chci prave neco jineho.

Ullicnik, to 'my' ne :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.6.2012 15:56  21326
zblunce [21322]: Jo, to je dobrota, to si děláváme. Stačí jen potřít olivovým olejem, ani nemusíš patlat žádné marinády.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.6.2012 13:49  21325
Shelle [21323]: Proste ruznou zeleninu a mozna prokladane nejakou tou fetou nebo co se to hodi na grilovani.
ullicnik ullicnik 1.6.2012 13:46  21324
Shelle [21319]: My si jako prekrm davame tataráka. Jen tak malinko :)
shelle Shelle - Good Service 1.6.2012 13:35  21323
Ziggy, na morske mam alergika.

Tigo, zel. spizem myslis proste zeleninu nebo neco sofistikovanejsiho?

Na cuketku kouknu.

Anki, co ten blog? :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.6.2012 12:53  21322
u cuketky jsem videla girlovanou jarni cibulku
ziggy 1.6.2012 12:36  21321
Shelle: krevetky na špejli? :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.6.2012 12:36  21320
Shelle [21319]: Jeste jsem nezkousela, ale lakaji me nejake ty zeleninove spizy grilovane, to by mohlo byt dobre.
shelle Shelle - Good Service 1.6.2012 12:33  21319
GrilovaniV sobotu budeme snad konecne grilovat, nemate nejakou mnamku novou oblibenou jako predkrm, spis neco lehcicho, aby bylo misto na steak.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt