Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 12.6.2012 22:27  21407
Ehm, co přesně je na smažáku s hranolkama umělohmotného? Skutečný sýr, skutečné vejce, skutečná mouka, strouhanka z opravdového pečiva, kvalitní nepřepalující se olej na smažení, žloutek na tatarku, kvalitní olej na tatarku, trocha dijonské hořčice, trocha najemno sekané cibulky a kyselé okurky, trocha soli, brambory. Po umělé hmotě, konzervantech, chemikálicích a podobném ani stopy.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 20:42  21406
Vanda [21405]: Ano, už si vzpomínám, skutečně jsi to byla ty.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.6.2012 20:41  21405
Anka [21401]: To jsem mu nahnala chutě určitě já :) měli jsem smažák asi po stopadesáti letech (protože jsem odmítli oběd u maminky, tak nám ho obalený vnutila s sebou) - a normálně jsem si mlaskala :) dlužno dodat, že k tomu přibalila ještě řízky z panenek.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 12.6.2012 19:51  21404
Budu mít domácí vejce, tak udělám pomalý míchaný.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 19:44  21403
Wronski [21402]: Začínám mít pocit, že bych si skoro dala spíš ten smažák. Ty alijoolijo máme furt.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 12.6.2012 19:42  21402
Už mě to přešlo. Teď mám chuť na olijoalijo. S chilli papričkama.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 19:36  21401
PrasárničkaJo a jinak já si tady furt lámu hlavu, jakou kvalitní domácí stravu bez umělých hmot a podobně Wronskimu podstrojovat, on mi většinou odmítá radit, max. řekne, že nic nechce, a teď o víkendu se blbeček skoro romanticky zasnil a pravil: "Já bych si tak dal smažák s hranolkama..."

Takže tento víkend ho asi pozvu na oběd naproti do sídlištní hospody a šmákneme si. Tatarku by asi bylo jistější vzít si vlastní, co?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 18:26  21400
Misa [21399]: Hlavně není kyselý, ale ani přeslazený.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 12.6.2012 18:25  21399
Anka [21398]: jj, štrůdlový jogurt, není špatný.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 18:22  21398
Ani recept, ani popis, asi ani ne moc extra kvalitní jogurt, ale chutnal mi teda moc!
Jogobella - Pečené jablko


složení:
mléko
jablka z koncentrátu
jablečná šťáva z koncentrátu
glukozo-fruktozový sirup
cukr
hrozinky
karamelový sirup
sušené mléko
aroma
skořice
jogurtová kultura
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2012 09:15  21397
Projekt: Sandtnerová

Aneb česká inspirace filmem Julie a Julia.
shelle Shelle - Good Service 9.6.2012 20:47  21395
phanny [21394]: No dry aged nakonec nebyl, protoze nakup byl ze Sainsbury a ne Waitrosu. A na rozdil od steaku ve ctvrtek ten well done hambac byl stavnaty.

Btw ja bych tu chtela treba jen toho reznika :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.6.2012 20:10  21394
TessJá tady taky chci řeznictví, kde mají dry-aged klidně českou stračenu :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 9.6.2012 11:36  21393
Pcha, seru na ne, koupim hotovy, kdyz o moje mleti neni zajem *urazenik* :P
ziggy 9.6.2012 08:54  21392
třeba by mu to ten řezník dovolil :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt