Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 1.7.2012 18:25  21532
Ty cibulkyhttp://www.cuketka.cz/?p=9942

Kdyby to nekoho take zajimalo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.7.2012 17:02  21531
Já cibulky potírám jen olejem.
shelle Shelle - Good Service 1.7.2012 16:49  21530
No ty jsem delala. Ja myslela, ze mi je radila Anka, ale tos byla ty, vid?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.7.2012 15:43  21529
shelleAle musis podle cuketky :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.7.2012 13:25  21528
Mražený špenát, když je teď všude plno čerstvýho? Není to škoda?:-)
shelle Shelle - Good Service 1.7.2012 13:18  21527
Anka a nevim kdoZkusime ty vase cibulky dnes, takovy vzorek teda.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.7.2012 13:06  21526
Slanina je v tom naprosto zbytečná, ale takhle jsem ten recept dostal. Ještě budu muset vychytat konzistenci, mám to nějaký řídký.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 1.7.2012 11:29  21525
mrcos - hmmm,to vypadá dobře
.....moje maminka dělávala špenátové placičky,ale bez sýru a slaniny...zato s drceným kmínem...a vejce oddělila a z bílků tam vmíchala sníh,byly to nadýchané,zelené obláčky :-)

nojo,proč já je vlastně někdy neudělám???
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.7.2012 10:46  21524
Špenátové karbanátky

1 sekaný mražený špenát, 1 cibule, 3 stroužky česneku, asi 150g tvrdého sýru nahrubo nastrouhaného, 3 vejce, anglická slanina na kousky pokrájená (nemusí být), strouhanka, sůl, pepř, čerstvé bylinky nasekat (petrželka, tymián) - není nutno šetřit.

Cibulka a nakrájený česnek se na trošce oleje nechá zesklovatět, pak se všechno smíchá dohromady, strouhanky přiměřeně, aby se z hmoty daly dělat karbanátky (ne moc tuhé, bylo to tak na hranici), udělají se karbanátky a obalí ve zbytku strouhanky, pomalu se smaží (nebo peče).
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.6.2012 17:42  21523
Ten recept vypada dobre,vyzkousim.
shelle Shelle - Good Service 28.6.2012 11:15  21522
Ja delala podle Delie Smith http://www.deliaonline.com/recipes/type-of-dish/soups/french-onion-soup.html
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.6.2012 10:57  21521
Nemate nekdo osvedceny recept na francouszkou cibulacku?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2012 10:01  21520
ziggy [21519]: Nic tím nezkazíš a dobře to v ní rozmícháš - vidíš, že nezůstaly hrudky. Ale i když to dávám do těsta, nestalo se mi, že by to nevzešlo nebo jsem kousala do pečeného prdopeče.
ziggy 27.6.2012 09:58  21519
Anka: hm, všechny ženský v rodině mi vždycky říkaly, že PdoP má přijít přímo do mouky. i v receptech to tak vídám..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.6.2012 06:55  21518
ziggy [21517]: Jo, já ho vždycky sypu až úplně nakonec, žádné míchání s moukou. Nikdy mi to nezpůsobilo problém. Vím, že někdo žije v přesvědčení, že se to musí rozmíchávat s moukou a tak, ale imho nemusí. Když to do toho těsta pořádně zamícháš...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt