Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 9.7.2012 16:44  21576
valkil: přesně, ještě jak se to vždycky v tom vedru zpotí, už jen jak to píšu, tak mi je mdlo :)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 9.7.2012 16:00  21575
Studený řízky taky nemusím. My řešíme různými sendviči, bábovkou, ovocem, zeleninou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.7.2012 14:05  21574
A co bábovka nebo podobná buchta? Ta vydrží i pár dní:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.7.2012 14:04  21573
tak nemusi byt rizky, ale i treba kureci platky jen upecene...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.7.2012 12:12  21572
Rizky jsou nahodou taky fajn, pekne s chlebem, da se to drzet v jedne ruce a pojidat behem cesty :)
ziggy 9.7.2012 08:38  21571
vinyl: stavujeme se ve dvou různých čardách, ale když vždycky vidim, jak jim trvá 30 minut než nám přinesou kafe, tak na oběd tam nemáme odvahu. jejich jídlo miluju a už se letos těším na perkelt s noky :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.7.2012 08:30  21570
ziggyZe skušenosti naší cety po Maďarsku bych doporučil místní restaurace. Jsou vynikající, v dnešní době to bude ještě levnější než dřív. A zejména bych doporučil dávat si místní lahůdku - libamáj, tedy foie gras. Mají je v každé restauraci a na rozdíl od Francie to nerujnuje peněženku.
ziggy 8.7.2012 21:09  21569
dík všem za tipy, asi to nějak nakombinuju :)
shelle Shelle - Good Service 8.7.2012 20:49  21568
Ja driv rizky na cesty moc nechtela, ale ted je proste na cesty do Londyna miluju. Tim je teda nikomu nenutim :)

Pak hned v zavesu ty toasty a vlastni bagety, zemle, wrapy. A delavam si i misu salatu casto.
misulina misulina 8.7.2012 20:46  21567
Děláme také ty tousty, doma dělané bagety, vafle a i palačinky jsem jednou vezla:-) Řízky taky moc na cestách nemusím..
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 8.7.2012 18:01  21566
ziggy [21559]: Ruzne zapecene tousty a nakrajenou zeleninu (papriky, kedlubny) a ovoce plus cherry rajcatka cela.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.7.2012 10:58  21565
Krom tohok, že i mimodálnici se dá určitě někde něco koupit (supermarkety, restaurace, občerstvení u silnici, pekárny a další obchůdky v obcích), tak já mám nejraději pořádně nabouchané bagety (vše koupit, nacpat doma).
shelle Shelle - Good Service 8.7.2012 10:44  21564
ziggy [21562]: Sunka, syr, rajce. Pak balit do alobalu.

A nebo nejaky slany zavin? Ja je teda nedelam, ale tchyne dela spenatovy nebo se zelim.
ziggy 8.7.2012 10:40  21562
Shelle: aha, zapejkací toustovač bych mohla vyhrabat vlastně .. to by mohl jíst i mladej, párky mu nejedou :)
shelle Shelle - Good Service 8.7.2012 10:38  21561
ziggy [21559]: Bohuzel :( Z CR do UK zasadne rizky od tatinka, z UK do CR ani nevim. Ja prirpavuji hodne ovoce, pro sebe zel. salat. A asi sendvice kupuji. Jak jedeme jen po dalnicich, tak to tolik nemusim resit.

Mate sendvicovac na teple? To jsem kdysi delavala totiz, sice byly pak studene, ale chutnalo mi to i tak.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt