Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 15.7.2012 21:45  21625
Gordon Ramsay's Scrambled Eggs
renda Renda 15.7.2012 21:42  21624
Jakoze nez dotuhnou a jdou na talir tak pridat tu smetanu? To zni dobre, oboje mam doma, asi vyzkousim ke snidani zitra.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.7.2012 21:34  21623
Scalex [21622]: Jj, to potvrzuji.
scalex Scalex 15.7.2012 21:27  21622
Dnes jsem dělal míchaná vejce podle Gordona Ramsayho a můžu potvrdit, že vrchovatá lžička kysané smetany na jednu porci - přidaná v závěrečné fázi míchání - to opravdu posune o level výš.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.7.2012 21:13  21621
To jsem včera a dnes tvořila. Podle kuchařky Romana Vaňka. Včera jsem dělala z jedné dávky, dnes ze dvou.

K té kuchařce: Máma si ji koupila a chci ji taky. Prolistovala jsem ji a přijde mi, že ji můžu vzít a vařit to recept za receptem, protože tam nejsou žádné zbytečné pyčoviny (ani jídla, ani suroviny, ani postupy).
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.7.2012 21:11  21620
Hosting obrázků img24.eu
aiwai Aiwai alea acta es 14.7.2012 20:06  21619
obeddnesni obed cuketova polevka a brambor se smazenym kvetakem

Polevka:
dve brambory
jedna cibule
pet deka kabanosu
pul velke (domaci velke) cukety(kupovane by odpovidaly dve)
lzice oleje
lzice kysane smetany

na oleji zpenime cibulku a opeceme s ni na male kousky nakrajeny kabanos.Cibulku a kabanos prendame do misky a v hrnci v osolene vode do meka uvarime brambory a cuketu, oboje nakrajene na kostky.Kdyz je oboje meke, tak promixujeme tycovym mixerem a primychame cibulku s kabanosem a lzici smetany.Podle potreby doredime a osolime. Podavame s opecenym chlebem.

Obalovany kvetak:
kvetak rozebrany na ruzicky, uvareny v osolene vode
dve vejce
deci mleka
lzice horcice
3 kzice mouky
lzice oleje
z vajec mleka mouky a horcice vytvorime testicko a kvetak v nem macime a smazime na oleji.


Polevku sem obohatila o vyvar z kvetaku a kousky vareneho kostalu, kabanos v ni je hlavne pro meho masozraveho manzela.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.7.2012 09:06  21618
Jen pro informaci: Těch kategorií a podkategorií tam existuje mnohem víc, ale když v nich není recept, nezobrazují se. Jsou tam např. polévky, zavařeniny, nepečené moučníky a tak. Takže neváhejte psát recepty jakékoliv, určitě je máme kam zařadit.

Po rozkliknutí receptu je možno i hodnotit (hvězdičky) a psát komentáře.

Jestli vidíte nějakou možnost vylepšení, sem s tím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.7.2012 09:02  21617
Tigo [21615]: Máš to tam.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 14.7.2012 08:58  21616
Anka [21612]: jeee super, děkuji.o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.7.2012 08:58  21615
Do zahlavi!
shelle Shelle - Good Service 13.7.2012 22:24  21614
Diky a tesim!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.7.2012 21:59  21613
óóó
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.7.2012 20:16  21612
Shelle a dalšíTakže. Za mojí mohutné podpory (především morální) vytvořil Wronski ten web s recepty.

Na talíři

Prozatím je tam pár startovacích příspěvků, které jsem vyzobala z tohoto klubu. Doufám, že se budou množit. Momentálně to funguje tak, že bude příspěvky na web vkládat Wronski, vy je dávejte sem nebo mně do pošty (já je zkoriguji do příslušného formátu, pokud v něm nebudou a předám mu je). Kdo by snad chtěl být častým přispěvatelem, nechť se hlásí Wronskimu do pošty, dostane přístup.

Visí to na "web zdarma", což není zrovna šťastné řešení. Pokud máte lepší nápad na prostor zdarma, nebo takový prostorem dokonce disponujete a jste ho ochotni zapůjčit, hlaste se :) Když to bude dlouhodobě fungovat (příspěvky, návštěvnost), jsem ochotná do prostoru trochu investovat, ale na to je teď fakt ještě brzy.

PROSÍM: Nejde o kvantitu. Dávejte tam recepty odzkoušené, velmi oblíbené, netradiční, originály. Nestojím tam o recepty babicoidní.

Fotografie vítány (pro Keosana tato poznámka neplatí).

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.7.2012 15:03  21611
zblunce [21609]: Podívali se na minulý díl Itala a přepsali to.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt