Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 23.7.2012 15:23  21668
V sobotu sem do míchanej vajíček vrhnul žervé (zakysanou smetanu sem neměl, tak sem tam dal žervé, kdybych neměl žervé, tak bych tam nedal nic a udělal bych volský voka) a bylo to fakt dost dobrý!

Nejdřív skoro tesně než to bylo sem tam dal to žervé (půlku na tři vejce) a pak fakt těsně než to bylo sem tam dal šmytlík.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.7.2012 15:03  21666
kvitko [21665]: tady je nejaka cuketova polivka, jinak ted toho bylo v Apetitu vic, i nejaka cokoladova buchta... vecer muzu sescanovat...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.7.2012 15:01  21665
cuketový zelí mi radila tchyně. Ale zrovna nemám moc chuť na takovýhle jídlo. Dneska mělo dítě kousek (z toho megamnožství fakt kousek) dušenej s mrkví a bramborem:-) Ty bramboráky nevypadaj zle. Ještě tady někde o kus níž proběhla nějaká polívka, že.
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 23.7.2012 14:22  21664
V neděli jsme měli vepřové koleno s novými bramborami a cuketovým zelím (zpracovaly se na to dvě celkem velké cukety, máme to rádi - bylo pěkně pikantní s kozím rohem)...

Nebo je i varianta jako rychlé jídlo brambory, cuketové zelí a nějaká uzenina k tomu, třeba dobrý špekáček...
ziggy 23.7.2012 12:28  21663
kvitko: bramboráky, půl napůl s bramborama, nastrouhat najemno nebo na hrubo, jak kdo rád a vyrobit bramboráky, to se jich spotřebuje nejvíc :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.7.2012 12:24  21662
Škoda, že jsou to megacukety - protože nejlepší jsou max. do průměru 5 cm a délky tak 20. Pak už mi nepřijdou tak křehké pro tepelnou úpravu (grilování, pod maso, ratatouille nebo na teplé saláty).

A pokud to někdo strouhá do buchet, tak to možná nevadí, ale s tím zkušenost nemám.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.7.2012 12:01  21661
Mám tři megacukety, poraďte co s nima děláte, krom toho, že je budu asi cpát do všeho:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2012 11:31  21660
Na talíři
Přidány další recepty, dnes je to takové Scalexovo okénko.
Nově je možno hodnotit recepty i bez jejich rozkliknutí. Pro lenochy.
aiwai Aiwai alea acta es 20.7.2012 21:44  21659
dobře polepším se ale bude to boj:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.7.2012 20:53  21658
Hlášení IIA když teď tak přepisuju ta jablka s křenem, tak prosím: Pište ty recepty rovnou s hačkyčarky, ať to nemusím přepisovat...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.7.2012 20:38 - Úvodní stránka (21:18) 21657
HlášeníNechť wz.cz (se svou odezvou v řádu desítek vteřin) shnije v pekle.

Lopuší kuchařka je teď na adrese nataliri.wronski.cz.
Zatím obsahuje 11 receptů, takže to není moc zajímavé, ale časem se snad něco nastřádá.
Komentáře k receptům jsou vítány, klidně si tam třeba pro sebe dělejte poznámky. (Hláška "Komentář čeká na schválení" se objeví jenom u prvního komentáře, pak už nebude.)

Kdo bude mít nějaký ověřený recept, který by tam neměl chybět, tak mě nebo radši Ance do pošty. Kritiku a nápady na vylepšení webu posílejte mně.
Anka má bojový úkol - ještě jednou to tady probrat.
aiwai Aiwai alea acta es 19.7.2012 14:09  21656
pokud jablka budete strouhat na robotu tak je pouze zbavte jadrincu, stopek a bubaku a nastrouhejte i se slupkou
aiwai Aiwai alea acta es 19.7.2012 14:04  21655
jeste sem zapomnela napsat ze kren ma byt nastrouhany na jemno(radim pouzit mixer, za ty slzy to nestoji)
aiwai Aiwai alea acta es 19.7.2012 13:53  21654
jak pise sirin neplesnivi zraje jako zeli
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.7.2012 13:47  21652
Jako že ho žádné breberky nejedí, a proto se to nekazí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt