Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.7.2012 14:45  21682
Perník je jednoznačně nejlepší volba při zpracování cukety.
scalex Scalex 24.7.2012 14:34  21681
Mňam! Cuketovej perník, utlouct se po něm můžu! A cuketový bramborák s českým česnekem a intenzivně vonící majoránkou, to je labůžo!
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.7.2012 14:33  21680
testoviny carbonara s cuketou - luxusni :-)
(a zmrzlina macadamove orechy z makra taky)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2012 14:29 - Oblíbené kluby (11:04) 21679
Vanda [21678]: (Já čekala, že s tím vyrukuješ.) Ale do buchty či bramboráku mě ji dál nikdo strouhat nedonutí.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.7.2012 13:56  21678
Ano, vypadá to zajímavě. Nedá mi to, abych nepřipomenula, že byly doby, kdy by Anka cuketu vědomě nevzala do huby. Ale mám z toho radost, že dostala rozum :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2012 13:44 - Oblíbené kluby (11:04) 21677
Kroupy, houby, cuketa, cibulka, majoránka, sůl, pepř. Luxusní!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.7.2012 07:29  21676
phannyMísto Philadelfie někdy používám Buko.
aiwai Aiwai alea acta es 23.7.2012 22:16  21675
to sem kupovala cim vetsi tim prece lepsi ne
aiwai Aiwai alea acta es 23.7.2012 22:15  21674
CuketaJa od detstvi miluju obalovanou cuketu v trojobalu nebo v testicku.A malou krehkou sem neznala:-))
renda Renda 23.7.2012 20:24  21673
Tak jsem otestovala ty vajicka se smetanou a je to lahoda, moje nova zavislost.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.7.2012 20:20  21672
TipyPodělím se.

Vanilka v naprosto famózní kvalitě a za pár šupů roste tady Osobně používám "Dlouhá premim gurmet. Majitel obchodu je dle jména Afričan a asi to vozi z domova, protože kvalita je fantastická. Ještě jsem od něj zkusil pepř (ten byl v normální kvalitě) a muškátový oříšek (opět extra super kvalitka).

A další tip pro ty kdo to nemají daleko do Němec, našel jsem tam náhradu Philadelphie za poloviční peníze. Je jen o malikno slanější. Prodává se to pod názvem
Frischkäse Doppelrahmstufe
ullicnik ullicnik 23.7.2012 15:44  21671
Žervé jsem tam dal trošku dřív než bych tam dával zakysanou smetanu, protože je takový tužší a chtěl jsem mít trochu času k jeho rozmíchání.

Udělal jsem lehce do křupava toust ze světlýho chleba, dal na něj ty vajíčka, ozdobil kadeřavou a nekadeřavou petrželkou a odnesl to drahé do postele, což já teda jinak nedělám, protože jsem zásadně proti snídání v pelechu :) Já sem si to dal v sociálnější-zkušební verzi u stolu.
ullicnik ullicnik 23.7.2012 15:39  21670
(pokud je šnytlík to samý co pažitka tak jo)
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 23.7.2012 15:26  21669
(šmytlík je to samé co šnytlík?)
ullicnik ullicnik 23.7.2012 15:23  21668
V sobotu sem do míchanej vajíček vrhnul žervé (zakysanou smetanu sem neměl, tak sem tam dal žervé, kdybych neměl žervé, tak bych tam nedal nic a udělal bych volský voka) a bylo to fakt dost dobrý!

Nejdřív skoro tesně než to bylo sem tam dal to žervé (půlku na tři vejce) a pak fakt těsně než to bylo sem tam dal šmytlík.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt