Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.7.2012 17:42  21718
tip na restauraci v Děčíně Pastýřská stěna Očekával jsem tipickou past na turisty, kde si dám předražený kafe jen kvůli výhledu. Ale káva byla nezvykle dobrá, tak jsem požádal o jídelní lístek. Ten čítal cca 10 hlavních jídel a 5 předkremů. Což jsem vyhodnotil jako druhou dobrou zprávu a objednal si bažantí prsa s liškovou omáčkou s žemlovým knedlíčkem a manželka filet z candáta s pyré z mladého hrášku. Obojí naprosto vynikající, včetně krásné prezentace. A celková cena za 2 jídla, 2 moučníky, 4 kafe a 4 nealka byla 800 i s dýškem. K neuvěření, jen víc takových podniků u nás!
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 26.7.2012 17:07  21717
vinylMůžu poprosit o recept na ty canelony s romadurem? Zní to zajímavě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.7.2012 14:52  21716
Upekla jsem buchty z Vaňkovy kuchařky. Teda já na to kynuté moc nejsem, ale jsou vynikající! A přestože jsem je dělala prvně, vyšly výborně, nebyla v tom žádná nástraha.

Pro Tigo: Ano, jsou tam poměrně přesné postupy, časy a teploty. Já třeba musela 10 minut u těch buchet přidat, ale to už bylo vidět každým okem, že nejsou ještě úplně správně barevné. Z toho těsta jsem byla nejdřív v depresi, protože se mi strašně lepilo na prsty a tvrdila jsem, že z toho placku nikdy neudělám, ale když jsem ho pořádně ze všech stran poprášila hladkou moukou, šlo to úplně bez problémů.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.7.2012 14:03  21715
Anka [21714]: asi tak. Něco to taky vypovídá o člověku, který šuplík nebo skříň otevře.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.7.2012 11:04  21714
Můžou mě dokopat k prolejzání pokojů, ale nedokopali by mě k otvírání šuplíků. A i tam bývají lidi, kteří řeknou, že jim to nepřipadá normální a prostě to nedělají.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.7.2012 11:03  21713
Třeba se střídaj rejžové:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.7.2012 10:58  21712
kvitko [21711]: je jasne, ze tam nejaka rezie funguje, na druhe strane je pak zarazejici, ze jsou tydny, kdy si do skrini nelezou...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.7.2012 10:53  21711
To podle mě nedělají sami od sebe.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.7.2012 10:51  21710
Obecně mi přijde úchylné lézt v cizí domácnosti do šuplíku, vyndávat z něj trenýrky a podprsenky a komentovat je.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.7.2012 10:49  21709
Tessien [21707]: ono spis kdyz tam nekdo udelal neco netradicniho, co vypadalo dobre, vyhral si s tim atd, tak stejne pulka rekla, ze to neji, ze jim to nechutnalo a ze toho bylo malo - takze po x radach soutezici pochopili, ze ani nema smysl se o vyjimecnost snazit...

Anka [21706]: co mi fakt prislo uz hnusny, kdyz ukazovali ten vibrator a podobne veci, co mela nejaka holka v supleti...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.7.2012 10:30  21708
Tessien [21707]: Tak.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 26.7.2012 10:27  21707
Anka [21703]: a (coz bych rekl bude skoro nejcastejsi) protoze je proste ani nenapadne, ze by neco delali spatne/mohli delat lip. IMO ty ruzny mimibazarovy "kucharky" to taky nedelaji tak, ze bys si rekly "no, sice jsem pojedla v pulce michelinskych restauraci v Evrope, ale seru na gastronomii, udelam smazenej knedlik s kecupem". Pro ne je to proste normalni jidlo a vubec jim nedochazi, ze to je sracka a da se to delat uplne jinak a lip :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.7.2012 10:01  21706
vinyl [21705]: Ze začátku se tam třeba i jednou týdně našel někdo, kdo vařil celkem slušně. A fakt to bylo docela o jídle. Teď už je to pod úrovní toho nejbabicovatějšího Babici a jde hlavně o to, jak kdo bydlí, co má ve skříni a o tom, kdo co nejí, kdo se na koho nasere a tak.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.7.2012 09:56  21705
AnkaMáš asi pravdu :-( Když v upoutávkách na Prostřeno vidím ty šlichty a slyším dementní komantář Vydry s Boučkovou, je to peklo. Prostě to není pořad pro mně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.7.2012 09:03  21703
vinyl [21702]: Protože nehrají o milion, aby se jim vyplatilo do toho tolik investovat. Protože to obvykle stejně nikdo neocení, všichni jsou z jednoho těsta. Protože se jim to takto líbí. (Platí především pro obyčejné Prostřeno. Ve VIP je to lepší jen o trochu.)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt