Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.7.2012 19:42  21740
těstovinový salátShelle [27552]: To skoro nemá význam sem psát :)
Prostě zelenina (okurka, paprika, rajčata, ... trochu cibule), těstoviny, tuňák z konzervy, vařený vajíčka (nešetřit, vařený žloutky tam maj svý místo) a jogurt. Sůl a pepř.
Hlavní fór je v tom spojení vařených žloutků a jogurtu.
Poměry nebo množství dohromady pořádně nedám, vždycky to dělám tak nějak od oka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.7.2012 18:38  21739
Brambory i rýže se dají dobře udržovat teplé pod peřinou.
shelle Shelle - Good Service 28.7.2012 09:00  21738
Anka [21735]: Dobra pripominka.

Nejlepe tohle resi muj novy parni hrnec, ale v nem se vse delat neda, ze.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.7.2012 07:52  21737
Anka [21735]: jo, to mi v kuchyni porad dela nejvetsi problem...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 23:10  21736
Anka [21735]: Jo, to je taky dobry vedet.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.7.2012 23:07  21735
Tigo [21734]: Já zase ty orientační časy ráda kvůli načasování zbytku jídla. Nastavit vše tak, aby se brambory dodělaly zároveň s masem, je pro mě vždy vyšší dívčí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 22:18  21734
Budu se opakovat, ale "dozlatova" upect umim, nicmene bych uvitala aspon orientacni cas, abych vedela, jestli to vrazim do trouby a mam hodinu pokoj a nebo tam musim kazdych pet minut kouknout a kontrolovat.
scalex Scalex 27.7.2012 22:12  21733
Druhý otazník má být tečkou.
scalex Scalex 27.7.2012 22:10  21732
Co takhle si na to "dozlatova" zvyknout, jako miliony kuchařek před tebou? Od chvíle, kdy byla vynalezena trouba s dvířky nebo dokonce okénkem, není vizuální kontrola barvy pokrmu žádným problémem? IMHO je lepší informace "pečte dozlatova" než "pečte deset minut", přičemž v jedné troubě se to za deset minut nedopeče a ve druhé spálí.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 21:54  21731
Vankova kucharka dnes zakoupena, tak jsem zvedava. Btw prvni namatkou otevreny recept obsahoval "pecte dozlatova" bez casu, uuuaaa :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.7.2012 21:53  21730
zblunce [21724]: Zeli nema zadnou chut, bodejt, Jirka Babica to tuhle rikal o vajicku.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 27.7.2012 20:54  21729
my měli lišky přímo z lesa...a rizoto bude příště :-)
ziggy 27.7.2012 20:22  21728
já předvčírem viděla lišky prodávat v českým gruntu, ale jedem pryč, tak se tam stavím jindy, liškový rizoto - mňam..
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 27.7.2012 17:41  21727
asi nepříliš zdravé,ale pochoutka :-) těstoviny promíchané s osmaženýma a podušenýma liškama,do toho trochu smažené cibulky,dneska máme mňam večeři!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.7.2012 17:07  21726
Plněné bramborové knedlíky se zelím podle Vaňkovy kuchařky. To balení byl trochu nervák, ale za to recept nemůže. Dělala jsem je poprvé a s čistým svědomím můžu říct, že balení kynutých buchet je proti bramborovým knedlíkům procházka růžovým sadem.

Ale jsou dobré! Nerozplizlé, měkké...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt