Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 30.7.2012 17:49  21761
Když chci větší a hlubokou pánev s nepřilnavým povrchem (který se hned tak neodře), ne moc těžkou (bude s ní manipulovat i vetchá důchodkyně) a s protiuchem (pro snadnější přenášení, když je pánev plná žvance), na jaké bych se měl podívat?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.7.2012 17:15 - Oblíbené kluby (17:12) 21760
vinyl [21757]: mam parni hrnec...
a nejim houby :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.7.2012 17:14 - Oblíbené kluby (17:12) 21759
hledam nejaky zajimavy recept na teleci plec a narazila jsem na tohle - proc se ma ten hrasek prikryvat salatem? :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.7.2012 14:13  21758
Tak hromadu slizu jsem zatím nějak nepozorovala :) Budu muset vyzkoušet ten rozdíl.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.7.2012 12:46  21757
Anka: kromě toho co říká ullicnik, což je nejdůležitější, po povaření a schlazení zaberou houby tak polovinu místa. Zěměrně neříkám hmotnost, protože ta překvapivě zůstala stejná :-)

Shelle: měl jsem podezření, že to je někdo kdo nejí houby :-)

Tigo: tak 90-110,
shelle Shelle - Good Service 30.7.2012 12:25  21756
VinylParni hrnec ja. Konvektak ma kamoska. Ale ja nejim ty houby.
ullicnik ullicnik 30.7.2012 12:24  21755
Jo, po rozmražení z toho neni hromada slizu :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.7.2012 12:17  21754
Houby mrazíme úplně bez úpravy, jen pokrájené. Je jim to předváření k něčemu?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.7.2012 11:50  21753
kvitko [21750]: Ano, kupodivu pekavam treba piskot nebo ruzne kolace a babovky, nekdy dokonce i bublaninu nebo strudl, strasne! Ale je to fakt, zkusim to nejdriv mrsknout na panev, ono se to pak urcite povede :-D
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.7.2012 11:49  21752
vinyl [21745]: A "nizka teplota" je co? Mam troubu od 50°C :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.7.2012 11:45  21751
Houby rostouTeď jsme byli o víkendu dvakrát a vždycky přinesli plný košíky. některý byly fakt velký, takže včera byli řízky, dneska budou těstoviny s hříbkama a křemenáčema a zítra kanapky s liškama.

Včera jsem zkusil nový postup před zmrazováním. Dřív jsem houby tři minuty povařil, pak schladil a zamrazil. ted jsem je místo vaření tři minuty dělal v páře. V konvektáku je to dost user friendly aplikace, ale mám pocit, že tu někdo říkal, že má parní troubu, hrnec... Po vaření v páře si houby uchovají údajně víc chuti, tak uvidíme.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2012 10:20  21750
Myslím, že nejde o chleba, ale spíš o moučníky a podobně:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.7.2012 10:12  21749
Tessmě zas nenapadlo, že by se v klubu o jídle řešilo jak dlouho péct chleba, aby byl do zlatova :-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 30.7.2012 10:04  21748
vinyl [21747]: ja tak nejak predpokladal, ze se mluvi prave o pecivu. Maso pokud ma bejt peceny do "rozpadnuti" (tj. ne treba krvavy roastbeef) se snad ani neda zkazit, ne? :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.7.2012 10:01  21747
Tak pro pečivo to pochopitelně neplatí :-), ale tam zas existují různé pekárny a návody jsou dost detailní.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt