Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2012 14:21  21801
Měli jsme ho i na nějaké akci...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2012 14:20  21800
Radek Šubrt je výborný.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.8.2012 13:55 - Oblíbené kluby (13:53) 21799
obsazení MasterChefa - slyšel jste někdy někdo o těch šéfkuchařích?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.8.2012 13:19  21798
phannyad účinnost: pokud se to dá takhle zjednodušit, tak indukce je dvakrát učinější než plyn, to znamená, že na stejnou teplotu jí stačí poloviční výkon :-)

Píšou že ta pánev je strojově kovaná, tak to asi může tu cenu ospravedlnit. Plech to být nemůže, protože ten není magnetickej a tudíž na idukci. Kvůli tomu ty levný lívanečníky nejdou na indukci, je to blbej vylisovanej plech.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.8.2012 13:17  21797
Jo, to jedině. V takových krámech bývají poklady:-)
Tuhle měli akci na smalťák v Lidlu, tak jsem ukořistila jeden za pár kaček a je super.-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2012 13:14  21796
kvitko [21795]: Zkus se stavit v nějaké obyčejné kuchyňce. Já v kuchyňce na Milady Horákové (Praha) koupila takové ty klasické černé pekáče.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.8.2012 13:04  21795
Smaltovaný věci jsou krásný.
Já jsem zjistila, že obyčejnej smaltovanej plech do trouby už je skoro vytlačenej těma nepřilnavýma, co nechci. Takže prd výběr.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2012 12:57  21794
vinyl [21787]: Aha, tak s tím jsem asi zatím nevařil. Ale dost pochybuju, že kovaná věc by stála 300 Kč, IMHO to bude lisované z tlustého plechu.

BTW: Lívanečník Mám od nich velkou bábovku, a je úplně stejná jako ta po prababičce, dokonalá replika. Ale ne každému se tohle asi hodí do kuchyně.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.8.2012 12:49  21793
vinyl [21789]: Indukce je určitě rychlejší než plyn, ale jak je to s výkonem a účinností nevím, v práci mám indukční jednoplotýnku tuším s 1,8kW a na mé gusto mohlo by to být výkonější.

Scalex [21788]: Chtěl jsem Ti poradit Tefal, Wok z řady Jamie, ale to si nechtěl slyšet /mně nepřijde těžká/.
misulina misulina 1.8.2012 12:07  21792
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30101205/

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60129463/

Ta druhá je lehčí a větší.
misulina misulina 1.8.2012 12:03  21791
ScalexMáme z Ikea, obě velké, nepřilnavé a s protiuchem.. Jedna na indukci a ta druhá ne. Jdu zkusit najít odkaz..
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.8.2012 10:57  21790
Mám pánev z Ikea a Svingu. Stačí. Ale taky obdivuju těžkotonážní pánve:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.8.2012 10:51  21789
Indukce má tak více než 90 % účinnost, zatímco varné zóny sklokeramiky přibližně 60 % a plynu 50 %
Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/vareni-na-indukci-nadchne-milovniky-minutek-ale-i-nepratele-uklidu-10y-/spotrebice.aspx?c=A090729_184227_spotrebice_rez
scalex Scalex 1.8.2012 10:31  21788
A o nějaké té lehké větší hlubší nepřilnavé pro vetchou stařenku a vetchého Scalexe byste teda věděli? (na Tefalky se kouknu, ale třeba jsou i další dobré varianty)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.8.2012 09:07  21787
phannyTo není plechová pánev, ale kovaná železná, má sílu 4 mm, což mi nepřijde málo. Mám pocit, že indukce je trochu účinnější než běžný sporák, na 9 je to vážně rychlovka a to to má "jen" 2,8kw. Kdyby to čitou náhodou bylo málo, má to ještě powerboost, kdy je pak výkon 4,4 kw. Ten jsem ale ještě nikdy použít nemusel.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt