Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.8.2012 20:56  21872
Anka [21870]: Mně se tam líbí nůž z damascenské oceli. Ten bych chtěla vyzkoušet. A pak bych chtěla vyzkoušet chránítko prstů při krájení :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.8.2012 20:51  21871
Ne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.8.2012 20:45  21870
Je tam něco, co by stálo za pozornost?
Tchibo
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.8.2012 11:34  21869
Vanda [21868]: Mezinarodni syry pobavily.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.8.2012 23:03  21868
Kuchař skutečně vařil líp, než píše.

A tady je důkaz - chutnalo fakt ještě líp, než to vypadá:

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.8.2012 04:51  21867
Tak jsou cítit všechny jasminovy rýže. A mně to voní :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.8.2012 12:20  21866
Mě ta jejich rýže moc nevoní, přijde mi to jako myšina:-)
aiwai Aiwai alea acta es 11.8.2012 11:40  21865
no ja kdysi koupila na trznici(holesovicke) suseny platkovy cesnek na kterem v cestine stalo BADYAN
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.8.2012 11:14  21864
Hezky :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.8.2012 11:07  21863
Koupila jsem v SAPA pytel jasmínové rýře. Je na tom i český popisek.
Jsou tam dvě zajímavé věty:
1) Minimální trvanlivost uvedena obaluchu.
2) Hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme 0 - 15 minut.

Myslím, že obzvláště Tigo tu druhou větu ocení :))
ziggy 11.8.2012 10:36  21862
no mamka měla v receptu kefír, ale nakonec jsem použila kefírový mlíko, klasickej kefír mi nějak nesedí, spíš teda pocitově..
taky v tom jejím receptu byl ještě moučkovej cukr a jako docela dost, ale přišlo mi to zbytečný, je tam ten vanilkovej a dneska jsme to ráno měli ke snídani a rozhodně mi nepříjde, že by tam byl cukr ještě potřeba..
no a když už to rozebírám, tak ta štáva z limety tam taky nebyla ..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.8.2012 10:30  21861
Opravdu kefírové mléko? Nebo klidně klasický kefír?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 11.8.2012 10:25  21860
To se mi líbí.
ziggy 11.8.2012 09:10  21859
Nepečený kefírový dortOprášily jsme s mamkou recept na kefírový dort, který dělávala když jsem byla malá, trochu jsme ho upravily a napadlo mě, že by se to tu mohlo někomu taky líbit, je to razdva hotové, můžou u toho pomáhat děti a je to fakt výborný ..

200g piškot
100 ml mléka + 5 lžic
100g rozpuštěného másla
450-500ml kefírového mléka
100g polotučného tvarohu
1 pytlík želatiny v prášku
1 pytlík vanilkového cukru
štáva z půlky limety
cca 1/2 kg jahod (nebo malin,ostružin,borůvek...)

Rozdrcené piškoty (stačí ručně) v míse promíchat s povoleným máslem a 5 lžícemi mléka, namáčknout na dno formy (vše se vešlo do formy o průměru 25cm) a dát chladit do lednice.
V mléce rozmíchat želatinu a zahřát v hrnci. Kefír promíchat s tvarohem a prošlehat, aby se spojilo, pak přidat štávu z limety, vanilkový cukr a zchladlé mléko s rozpuštěnou želatinou. Vše promíchat a přidat jahody. Směs nalejte na vychlazený piškotový korpus(můžete ozdobit mátovými lístky) a dejte přes noc do lednice.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.8.2012 15:44  21858
Jo a dávali jsme si ho v Phở Quỳnh Anh. I na netu se lidi k tomuto bistru vyjadřují ve smyslu "nejlepší Pho v SAPA".

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt