Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 26.8.2012 14:56  21912
aha, ten mám, jen jsem ho ještě nepřečetla! vidiš, já na něj uplně zapomněla :-) dík
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.8.2012 14:55  21911
ziggy [21910]: kdyz vydrzis do vecera, sescanuju ti posledni apetit... tam byla dost dobra cokoladova buchta...
ziggy 26.8.2012 14:53  21910
nemáte někdo recept na sladký cuketový koláč? jako nějaký osvědčený. našla jsem tu akorát tohle: http://www.receptar.sk/index.php?ID=18&SubID=2&recID=396317688 dával to sem keosan, ale moc se mi to nelíbí..
ziggy 26.8.2012 14:50  21909
mrcos: já si tam pro sebe to uzený taky nedala, ale když jedeš s brblajícíma masožravcema, tak slevíš :-)
ono i v tom receptu píšou, že se to má rozležet, a uplácala jsem to ráno a když jsme to po pár hodinách jedli, bylo to fakt supr, právě že ty rajčata pustěj štávu, takže to neni suchej sandwich, ale je to takový že to nedusí při jídle..
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 26.8.2012 13:56  21908
Obložená focaccia podle Itala by mě potěšila, ale na to uzené bych v tom koukal asi jako na cibuli v zmrlinovém poháru :) (a kdo nemá pesto, mázne si tam hořčici... sorry :) )
Jak to funguje po delší době? Čerstvé to musí být super, ale tipuju, že po delší době rajčata dost pustí vodu a bude to stát za ***.
shelle Shelle - Good Service 26.8.2012 12:56  21907
ziggy [21906]: To vypada pekne. Slo by to dat do te kucharky od Anky a Wronskiho?
ziggy 26.8.2012 09:41  21906
tak jsem otestovala na cestě ty italovy sandwiche: http://hobby.idnes.cz/sendvic-caprese-recept-0bh-/hobby-domov.aspx?c=A120629_141424_hobby-domov_mce

a jako můžu jenom doporučit, mělo to úspěch i u skeptických účastníků cesty (kterým jsem tam navíc vetknula ještě pro jistotu plátek moravského uzeného) :-)
aiwai Aiwai alea acta es 24.8.2012 11:54  21905
dekuju
nula nula všetko je tak, ako má byť 24.8.2012 07:04  21904
AiwaiDEKO nebo ZELKO s čím se dělá nálev na okurky. Já používám ZELKO DIA.
aiwai Aiwai alea acta es 23.8.2012 22:32  21903
nula:Prosim te co to je nakladac?
nula nula všetko je tak, ako má byť 23.8.2012 21:18  21902
AnkaJe to podobné, ale myslím, že v originálnom ajvare je aj baklažán teda lilek.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.8.2012 20:52  21901
nula [21900]: Není to ajvar?
nula nula všetko je tak, ako má byť 23.8.2012 14:57  21900
Pozerám, že tu sa predávajú prstene, ale ja predsa len hodím jeden receptík pre tých, čo majú z vlastnej úrody dosť paprík a paradajok.

Paprikovo-paradajkový pikant:

Je to úplne jednoduché.
Suroviny: 1 kg papriky,1 kg paradajky,
1 kg cibule, 10 ks feferóniek ak niekto rád pikantnejšie, tak môže aj viac.
Postup: Všetko zomlieť na mäsovom mlynčeku a pridať 1 nakladač a 2 dcl oleja, trošku octu, tak dve polievkové lyžice. Spolu povariť, kým sa odparí prebytočná vodaa trochu to zhustne, naložiť do f¾aštičiek s vrchnákom. Je to pikantné a používa sa k mäsu, aj do guláša aj do omáčok kcestovinám, do polievok aj na maslový chleba, môže sa do toho pridať aj roztlačený cesnak.

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.8.2012 18:25  21899
Wronski [21897]: to chci!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2012 19:54  21898
wronskiZnám, akorát z Fleru:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt