Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 27.8.2012 09:15  21923
zblunce: našla, díky! to z toho apetit odkaz jsem taky našla, ale já potřebuju něco sladkýho na snídaně :-) tohle zkusim příště, tchýni se urodily neskutečný kvanta cuket, tak s prázdnou asi zas neodjedem :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.8.2012 08:50  21922
ziggychces tu buchtu nebo jsi ji nasla?

jinak si jeste dost chvali tohle...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.8.2012 08:25  21921
ankaSuper! Odkaz si schovávám a určitě něco padne:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 26.8.2012 18:19  21920
Tak som práve dorobila druhú dávku paprikovo-paradajkového pikantu, tentoraz s väščím množstvom chilli a zavarila som ešte alma papriky do kyslého nálevu, tie milujem.
nula nula všetko je tak, ako má byť 26.8.2012 18:18  21919
AnkaTak tie pekáče Alpen vyzerajú fakt dobre a priznám sa, že som na také unás nenarazila.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.8.2012 17:03  21917
Anka [21916]: Ano, ano - pekáč Alpen patří k mým nejoblíbenějším kouskům nádobí. A sháněla jsem ho i sestře. Ano, sháněla, protože v domácích potřebách ho normálně neměli, museli mi ho objednat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.8.2012 16:34  21916
kvitko [21795]: Tak jsem si koupila další smaltovaný pekáč, tentokrát malý. Tentokrát jsem si kvůli tobě schovala lístek, který u něj byl vložený.

Český výrobc smaltovaného nádobí: CEBS - Českobudějovická smaltovna
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.8.2012 15:15  21915
mrcos [21908]: V Řecku jsem si v pekárně vždy ráno koupila čerstvě obloženou chlebobagetu. Rajčata, šunka, sýr a nějaké další věci. Brala jsem si ji s sebou na pláž jako svačinu (jezdím tam, kde se na pláži nedá nic koupit). Půl dne v teple z toho udělalo tu pravou lahůdku právě kvůli tomu, jak se to všechno rozteklo a nasáklo. Doporučuji vyzkoušet :)
shelle Shelle - Good Service 26.8.2012 15:02  21914
ziggy [21909]: To jsem se chtela zeptat, jestli to neni suche, ale asi to tim odlezenim nasakne.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.8.2012 15:02  21913
ziggy [21912]: no ne zarijovy, srpnovy...
ziggy 26.8.2012 14:56  21912
aha, ten mám, jen jsem ho ještě nepřečetla! vidiš, já na něj uplně zapomněla :-) dík
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.8.2012 14:55  21911
ziggy [21910]: kdyz vydrzis do vecera, sescanuju ti posledni apetit... tam byla dost dobra cokoladova buchta...
ziggy 26.8.2012 14:53  21910
nemáte někdo recept na sladký cuketový koláč? jako nějaký osvědčený. našla jsem tu akorát tohle: http://www.receptar.sk/index.php?ID=18&SubID=2&recID=396317688 dával to sem keosan, ale moc se mi to nelíbí..
ziggy 26.8.2012 14:50  21909
mrcos: já si tam pro sebe to uzený taky nedala, ale když jedeš s brblajícíma masožravcema, tak slevíš :-)
ono i v tom receptu píšou, že se to má rozležet, a uplácala jsem to ráno a když jsme to po pár hodinách jedli, bylo to fakt supr, právě že ty rajčata pustěj štávu, takže to neni suchej sandwich, ale je to takový že to nedusí při jídle..
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 26.8.2012 13:56  21908
Obložená focaccia podle Itala by mě potěšila, ale na to uzené bych v tom koukal asi jako na cibuli v zmrlinovém poháru :) (a kdo nemá pesto, mázne si tam hořčici... sorry :) )
Jak to funguje po delší době? Čerstvé to musí být super, ale tipuju, že po delší době rajčata dost pustí vodu a bude to stát za ***.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt